Március 22. a Víz Világnapja. intézményünk is kapcsolódott a HAPPY -HÉT országos projekthez.

 

az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: OGYÉI) által idén tizenegyedik alkalommal meghirdetett HAPPY -hét (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young – a továbbiakban: Program) meghosszabbított jelentkezési határidővel várja a jelentkezőket.

A  Program  időintervalluma: 2021. március 22-26.

  •         A HAPPY-hét hivatalos ppt-prezentációnak bemutatására a digitális oktatás keretében is lehetőség van.
  •         „Vízidő” (az iskolai csengőt kiváltó szignál, ami vízivásra figyelmeztet) helyett indíthatják az online órákat közös vízivással, virtuális koccintással.
  •        „Vízbárt” ki-ki maga alakíthat ki az otthonában és ajánlhatja a különböző ízű frissítőket a családtagjainak.
  •        A HAPPY-hét hivatalos plakátjai, melyek letölthetők a merokanal.hu weboldalról, e-mailben kiküldhetők a gyerekeknek, szülőknek.
  •         Személyre szabott poharat, kulacsot készíthetnek otthon is a gyerekek.
  •         A „vízpróbának” keresztelt sportverseny helyett előírhatnak a gyerekeknek 10 egyensúly és/vagy erősítő gyakorlatot, melyet vizesflakon segítségével végezhetnek.
  •       A „vízizsaruk” feladata az iskolatársak egészségének őrzése helyett ezúttal lehet a családról való gondoskodás: a gyerekek figyelmeztethetik a nagyszülőket, szülőket, testvéreket a rendszeres vízivásra és/vagy a cukrosüdítő-fogyasztás csökkentésére.

Az OGYÉI által szervezett  Program a magyarországi vízfogyasztást népszerűsíti, és a digitális oktatásra történő átállás ellenére is megrendezésre kerül.

Ennek köszönhetően  újabb ötletekkel, valamint programelemekkel egészült ki, amelynek megvalósításhoz várják a pedagógus kollégák eddig is aktív együttműködését, valamint a családok becsatolását.

Hozzászólás küldése

QR Code Business Card