Szeged, a 300 éve önálló város

Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő

„ A szó elszáll, az írás megmarad”

Szegeden a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola ebben az évben is megrendezte 5-6. osztályosok számára „A szó elszáll, az írás megmarad” címmel tankerületi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőjét. Az idei verseny kettős évfordulóhoz kötődött: kétszáz éve nyerte vissza Szeged szabad városi rangját, és száznegyven éve pusztította el a települést szinte teljes egészében a Tisza. A verseny  a Szeged, a 300 éve önálló város címet kapta.

A vetélkedő első fordulójaként március 28-án a vetélkedő csapatok a Somogyi-könyvtár szervezésében részt vettek a szegedi nagy árvízről szóló Krimi városnézésen.

A második fordulóra, a döntőre május 15-én a gyakorló iskola könyvtárában került sor. A verseny forrás- és könyvtárhasználaton alapult. Magyar és idegen szavak jelentését, szinonimáit, szólásokat és közmondásokat, ismereteket gyűjtöttünk össze kézikönyvekből, térképekről, kronológiákból.  Internetes kereséssel információkat kerestünk.

 Az olvasásra, kutatásra, felkészülésre fordított idő, szorgalom megérdemelt eredményeképpen negyedik helyezést értünk el!

Gratulálunk! Csapatunk tagjai: Bihaly Nikolett, György Lola, Mári Anasztázia, Vízvári Gréta 6. d osztályos tanulók.

Köszönjük a pedagógusok, szülők segítségét!

Sándorfalva, 2019. május 31.

Szántóné Somogyi Katalin

könyvtárostanár

Hozzászólás küldése

QR Code Business Card