Kedves Gyerekek!

BOLDOG ÚJ  ÖKO – ÉVET  kívánok osztályotoknak !

Láttuk, ügyesen   takarítottátok a  termeteket az elmúlt  hetekben. Gratulálunk , csak így tovább ! 

A ZÖLD PONTOK – ról se feledkezzetek meg , írjátok be  az ÖKO füzetbe a jól megérdemelt jutalmat!   

A tél a  MADÁRETETÉS  időszaka, januári feladatotok ehhez kapcsolódik: Ha a vastag hótakaró nem is, a jelenleg is könyörtelenül uralkodó mínuszok sok kismadarat állítanak komoly próbatétel elé. Ha eddig nem tettük volna meg, akkor épp itt az ideje, hogy gondoskodjunk madáretetőről és természetesen megfelelő minőségű madáreleségről. Lássuk, mivel tudunk hozzájárulni, hogy a kis tollasoknak is tele legyen a bendőjük.

  1. Kaptok egy előre elkészített TÉLI –  MADÁRELESÉGET , helyezzétek ki az udvarra , osztálytermi ablakotok közelébe és figyeljétek meg , mi lesz a sorsa.
  2. Hozzatok, készítsetek szüleitek segítségével ti is madáreleséget, az ablakpárkányon, madáretetőben gyorsan rálelnek a madarak ! A madarak itatása is fontos!

 Az énekesmadarak iskolánk, kertünk hasznos lakói. Tavasszal könnyedén élelemhez jutnak, a hosszan tartó fagyos téli időben azonban sokkal nehezebben tudják beszerezni táplálékukat. Nagyon fontos tehát, hogy gondjukat viseljük, és rendszeresen etessük-itassuk őket. A kertünkbe, iskolánkba látogató madarak minden kitett eleségért hálásak, mi pedig cserébe élvezhetjük a látványukat, amint a madarak asztalát látogatják. Éljünk hát az alkalommal, és söpörjük ki az éléskamrát: a még nem avas magokat, száraz gyümölcsöket ajánljuk fel kis barátainknak.                                       Üdvözlettel:ÖKO- MANÓ                    

Hozzászólás küldése

QR Code Business Card