2022. április archívum

Föld napja – Fenntarthatósági Témahét

  1. április 22. – 2022. április 25-29.

Iskolánk ebben a tanévben is regisztrált az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági Témahétre. A program célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A Fenntarthatósági Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/

Programjaink:

  • szemétszedési akció alsós és felsős osztályok részvételével, az iskola udvarának, az iskola utcafronti részének takarítása, szemétszedés, virágoskertek rendbetétele
  • ZöldOkos Kupa online levelezős versenyeire való nevezés, 3 forduló lebonyolítása: Palánta verseny 7-8. évfolyam, Magonc verseny 5-6. évfolyam
  • használt elemek gyűjtése
  • papírgyűjtés
  • kerékpározás Sándorfalva természetvédelmi területeire
  • gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítése
  • a Fenntarthatósági Témahét alapgondolait (Egészségvédelem, felelős fogyasztás) célul tűző Háztartástan verseny 7-8. évfolyam tanulóinak

Az iskolában most pénteken (2022.04.29.) délután lesz a papírgyűjtés az iskola udvaron.

 

Kazinczy szépkiejtési verseny alsó tagozaton

 

 

Kazinczy szépkiejtési verseny alsó tagozaton

Iskolánkban 2022. március 29-én tartottuk meg az alsó tagozatos tanulók szépkiejtési versenyét.

A tanulók először egy szabadon választott, gyakorolt 20 soros ismeretterjesztő szöveget, majd egy idegen szöveget olvastak fel.

Eredmények:

3. évfolyam

I. helyezett: Földesi Tibold 3. a Felkészítő nevelő: Bíróné Mihálka Zsuzsanna

II. helyezett: Kenyeres Anna Eszter 3. b Felkészítő nevelő: Rossuné Kovács Edit

4. évfolyam:

I. helyezett: Varga Dóra Hanna 4. a Felkészítő nevelő: Molnár Henriett

II. helyezett: Szűcs Lara 4. b             Felkészítő nevelő: Juhászné Szél Edit

Minden tanulónak gratulálok és további sok sikert kívánok!

A tanulók értékelését Bokorné Emődi Gabriellának, Finta Emesének, Hegedűs Bernadettnek, Horváth Csilla Dalmának, Kovácsné Tóth Évának, Szalkainé dr. Csontos Mártának és Szántóné Somogyi Katalinnak szeretném megköszönni!

 

 

     Kovács Zoltánné

munkaközösség-vezető

 

 


 

K & H VIGYÁZZ, KÉSZ, PÉNZ! pénzügyi vetélkedő

Korosztályonként és régióként csak az 5 legeredményesebb csapat kapott meghívást a K & H VIGYÁZZ, KÉSZ, PÉNZ! pénzügyi vetélkedő online regionális középdöntőjébe.

Az országos fordulóba csak az 1. helyen végzett csapat juthat majd tovább.

A 3-4. osztályos korcsoportot iskolánk KISbankárok 2. csapata képviseli.

A csapat tagjai: Antal Zsófia, Enyingi Janka, Kazi Liliána, Kenyeres Anna Eszter és Zámbó Krisztina 3. b osztályos tanulók.

A csapatot felkészítő nevelő: Rossuné Kovács Edit.

Háztartástan Szakkörös  Sikerek!

 A Szegedi Krúdy Gyula Szakképző Iskola  három fordulós online turisztikai versenyén taroltak a sándorfalvi diákok

 Az első forduló után, amely egy turisztikai totó volt angol és magyar nyelven, a második feladat tik- tok videó készítése volt a településünk nevezetességeiről. A nyolcadikos csapat a Budai Sándor Emlékházról , a hetedikes egyik csapat a Pallavicini Kastélyról, a másik csapat pedig a Szűz Mária Szent Neve Római Katolikus Templomról készített bemutató videót! Végül a harmadik fordulóban a téma a Dél-Alföldi Régió Hungarikumai volt.(lásd mellékelt fotók)

   Az első három helyezést szerezték meg a tanulóink! ( mellékletben láthatók az oklevelek). Köszönjük a munkájukat a 8. a osztályból Farkas Gréta , Hegedűs Kinga, Hegedűs Petra, Juhász Dóra Bettina, a 7. c osztályból Boda Zita, Szecsődi Dóra, Vidéki Enikő, valamint szintén a 7.c-ből Bárdos Ervin, (póttag :Halász Ádám) Molnár Milán és Nemes Nagy János tanuló.

További sok sikert és jó tanulás kíván diákjainak felkészítő tanáruk Sike Csabáné!

 

    

 

DIÁKOLIMPIAI SIKER A PALLAVICINIBEN !       

Iskolánk 1. korcsoportos fiú focistái április 11-én körzeti döntőn szerepeltek, Balástyán.

Három mérkőzésük volt, Balástya, Algyő és Kistelek csapatával játszottak. Mindhárom meccsüket megnyerték, így jogot szereztek, hogy a május 6-án, Hódmezővásárhelyen rendezendő megyei döntőben szerepeljenek.

Külön köszönetet szeretnénk mondani a Sándorfalvi  Sport Klub Egyesület  vezetőségének, akik lehetővé tették a gyerekek eljutását Balástyára.

Remélhetőleg a megyei döntőn is hasonló sikereket érnek majd el a fiúk!

A győztes csapat tagjai: Majoros Noel, Nagypál Zalán, Kokavecz Marcell, Sáringer Olivér, Bakos Márk, Dobóczky Bence, Zsikó Richárd.

QR Code Business Card