Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. március
h k s c p s v
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

2020. március 15. archívum

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (Ill.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (llI.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.

A gyerekek iskolában hagyott (kinti szekrényben, tanteremben) felszereléséért, tankönyveiért, taneszközeiért az osztályfőnökökkel egyeztessenek időpontot lehetőleg még ezen a héten, hét elején, és így át tudják adni Önöknek ezeket, segítve az otthoni tanulást.

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ez alapján az osztályfőnökök megkezdték annak a felmérését, hogy a tanulók közül hány főnek nem tudja a szülők/törvényes képviselő biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Külön felhívom még az Önök figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

Kis létszámú csoportokban (maximum 10 fő), egymástól elkülönítve lesz ekkor megszervezve a tanulók pedagógusok általi felügyelete, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését fokozottan fogjuk ügyelni és biztosítani.

A STREET Vendéglőből az ebédet 11-től 14 óráig lehet éthordóban elvinni, vagy lemondani az eddig is szokásos módon.

Kérem, hogy a kialakult helyzetben segítsük, támogassuk egymást.

Köszönöm szépen:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (Ill.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (llI.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

  1. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre, melynek részleteiről a későbbiekben itt a honlapon, illetve a Kréta-napló keresztül folyamatosan tájékoztatjuk Önöket és gyermekeiket.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik. A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

Gyermekétkeztetés:

A STREET Vendéglőből lehet elvinni az ebédet saját éthordóban 11:00-től 14:00-ig.

Az étkezések lemondása, megrendelése az eddigi módon történik.

 

Megértésüket köszönöm:

 

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

QR Code Business Card