Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. március
h k s c p s v
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

2020. március 11. archívum

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok, Kollégák!

Ezúton tájékoztatom Önöket a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekről 

Minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást lemondunk tanulóink, a pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében. A március 13-ra tervezett március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezés videofelvételre kerül, osztálytermi szinten ez megnézhető, illetve rádióműsoron keresztüli megemlékezés lesz.

A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. 

Iskolánkban továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. Kézmosószer minden mosdóban, osztályteremben, ebédlőben folyamatosan biztosított.  

Kérem Önöket, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

A helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetik el. 

 Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

PÉNZ7 – Szórakozva tanultunk

A Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozási tematikus témahét 2015 óta része a köznevelési intézmények programjának. A Pallavicini Sándor Általános Iskola három osztálya (6. c, 7.d. , 8.b) a Pénz7 keretén belül 2020. március 4-én az OTP Fáy András Alapítvány országos OK Projektjén vehetett részt, a „Délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program” szegedi állomásán, a Tisza-parti Általános Iskolában.

 Az ingyenes rendezvényen a részt vevő iskolák diákjai játékos gyakorlatok, kvízkérdések  keretein belül a hétköznapokban is használható tudással és alapfogalmakkal ismerkedtek meg a pénzügy területéről. Kikapcsolódásként virtuális játékokat, szimulátorokat próbálhattak ki, melyet meg is tettek nagy örömmel. A rendezvényt két meglepetésvendég koncertje zárta: Pápai Joci és Manuel kápráztatta el a közönséget. A gyerekeknek nagyon tetszett mindkét fellépő, ráadásul autogramot is kaphattak, illetve közös fényképek is készültek.

 

A következőkben a 7.d osztály tanulói osztják meg élményeiket:

„ A program elején egy kvízjáték volt, ahol a pénzzel kapcsolatos fogalmakkal ismerkedtük meg, pl: jövedelem, infláció, bruttó és nettó bér, személyi jövedelemadó.” (Kovács Zsombor)

„ Egy pénzügyi napon vehettünk részt Szegeden, ahol bevezettek minket a pénzügyi alapfogalmak világába. Nagyon sok játékot és modern eszközt is kipróbálhattunk.” (György Lola)

„ Sok fogalommal megismerkedtünk, voltak egyéni és csapatjátékok is, csak az volt a baj, hogy nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy jelentkezzünk!” (Túri-Kiss Nóra)

„Megtanultam, hogy jobban oda kell figyelnem arra, hogy mennyit és mire költök, hiszen a szüleimnek nem csettintenie kell ahhoz, hogy pénzt kapjanak. Megdolgoznak érte!” (Turi Napsugár)

 

 És minden tanulói beszámoló így ért véget:

„Nagyon jól éreztük magunkat!”

 „Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen.”

„Én úgy vettem észre, hogy mindenki boldog volt.”

”Remélem, hogy más osztályoknak is lesz lehetősége részt venni ilyen rendezvényen, mert szórakoztató volt és tanulságos.”

 „Köszönöm ezt a csodálatos napot!”

A programsorozat következő része egy pénzügyi vetélkedő lesz, melyre a részt vevő iskolák három fős csapatai nevezhetnek.

 

                                                                                           Bertáné Takács Erika

                                                                                                osztályfőnök

 

 

QR Code Business Card