Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

2020. március archívum

VÁLTOZÁS  – beiratkozás leendő elsősöknek

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról módosította a 2020/2021. tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését.

(A határozat megtalálható az iskolánk honlapján is.)

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél  kevesebb  személyes  kontaktust  igényelve valósulhassanak meg. 
 
A március 31 és április 1-re tervezett készségméréseink előreláthatóan augusztus közepén, egy később meghatározott időpontban lesznek.
 
Megértésüket köszönöm, jó egészséget kívánok:

 

 

Az ELTE PPK Pszichológiai Intézet, Fejlődés-, és Klinikai Gyermekpszichológiai Tanszék által megfogalmazott tanácsai szülőknek a COVID-19 járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban

Tájékoztatás a tantermen kívüli digitális munkarendről -2

 

Az iskola 03.16-tól reggel 7-től van nyitva, hétfőtől csütörtökig 17, pénteken 14 óráig.

Irodai ügyintézésre 8 órától van lehetőség (a titkárságon is dolgoznak, és az iskolavezetés is bent van), de a személyes kontaktusokat próbáljuk minimálisra csökkenti, az elektronikus kommunikációt részesítjük előnyben.

Szeretném Önöket tájékoztatni az előző héten bevezetett digitális oktatás tapasztalatainkról, visszajelzésekről.

Pedagógustársaim nevében először is szeretném megköszönni Önöknek, hogy támogatják a gyermekeiket és bennünket a digitális oktatásra való átállásban, köszönjük türelmüket és segítségüket.

Az osztályfőnökök felmérése alapján megtudtuk, kinek van szüksége digitális eszközre, eddig kb. 40 tanulói tablet került kiosztásra, de az igényeket folyamatosan jelezzék, és van még további kiosztható eszközünk számukra.

A szülői szervezettel is folyamatosan egyeztetünk, és kértük a pedagógusokat, hogy az iskolai feladatokat 7 és 14 óra között tegyétek fel a különböző felületekre. Hivatalos és kötelező a KRÉTA felület használata.

Az osztályban tanító kollégákkal az osztályfőnök egyeztetett, hogy mit használtak.

A pedagógusok megosztják egymással a használható, működő megoldásokat, módszereket. Mindegyik nevelő a KRÉTA napló felületét tekinti elsődleges közvetítőnek a gyerekek és szüleik felé. Emellett a zárt Facebook csoportok is nagyon hatékonyan működnek.

Felső tagozaton folyamatosan vezetjük be a Google Classroom-ot, ahol a hét során kialakításra kerültek a csoportok, bízom benne, hogy egy héten belül ez már általános lesz. Addig is megértésüket kérjük, ha a kollégák egyéb digitális felületen is továbbítanak tananyagot!

Addig is egy kis segítség a felület használatához:

Google Classroom használata – Tanulóknak

https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24

 

Az alsó tagozatos kollégák elsődlegesen a Kréta naplón és a Facebook saját zárt csoportján keresztül végzik a munkát.

  • Minden nap a KRÉTA naplóba rögzítésre kerül a tanórák tanmenet szerinti anyaga, a HÁZI FELADAT menüben az otthon elkészítésre váró feladatok.
  • A napközis nevelők a délelőtti tananyaghoz kapcsolódó játékos gyakorló feladatokat adnak, mindezzel kiegészítve az osztályfőnök munkáját.
  • Az egy osztályban tanító nevelők és a napközis csoportvezetők egyeztettek az osztályfőnökkel és ugyanazokat az elérhetőségeket használják a tananyag továbbítására.
  • Minden osztálynak van zárt csoportja, ahol a leggördülékenyebben kezelhető a tananyag átadása.
  • A Facebook zárt csoportba is feltöltjük a napi tananyagot, órarend szerint, csatolva a segédanyagokat: videók, online játékok, linkek.

 

Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

Tagintézmény-vezető

Tájékoztatás a KRÉTA rendszer használatához kapcsolódó mobil adatforgalom ingyenességéről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózatából is ingyenes adatforgalommal érhető el a KRÉTA rendszer. A kedvezmény kiterjed a MOL mobil, valamint a Blue mobil ügyfeleire is.
A díjmentesség hazai használatra vonatkozik és nem terjed ki a beágyazott/ linkelt tartalmakra.

 

Tájékoztató szülők és tanulók részére az iskolapszichológusi szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről a Digitális munkarend időszakában

Tájékoztató szülők részére az iskolapszichológusi szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (Ill.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (llI.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.

A gyerekek iskolában hagyott (kinti szekrényben, tanteremben) felszereléséért, tankönyveiért, taneszközeiért az osztályfőnökökkel egyeztessenek időpontot lehetőleg még ezen a héten, hét elején, és így át tudják adni Önöknek ezeket, segítve az otthoni tanulást.

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ez alapján az osztályfőnökök megkezdték annak a felmérését, hogy a tanulók közül hány főnek nem tudja a szülők/törvényes képviselő biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Külön felhívom még az Önök figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

Kis létszámú csoportokban (maximum 10 fő), egymástól elkülönítve lesz ekkor megszervezve a tanulók pedagógusok általi felügyelete, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését fokozottan fogjuk ügyelni és biztosítani.

A STREET Vendéglőből az ebédet 11-től 14 óráig lehet éthordóban elvinni, vagy lemondani az eddig is szokásos módon.

Kérem, hogy a kialakult helyzetben segítsük, támogassuk egymást.

Köszönöm szépen:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

QR Code Business Card