2020. február archívum

„Isten áldd meg a magyart

Jó kedvvel, bőséggel…”

Kedves Játékosok!

A magyar kultúra napjára meghirdetett kvízjáték helyes megfejtése (betűjelekkel): abcababaacbaac

Interneten vagy a feladatlap kitöltésével 34 tanuló válaszolta meg a kérdéseket. Hibátlanul heten oldották meg a feladatsort.

Gratulálok  Ormándi Tamás 5.b, Smausz-Kolumbán Zalán 6.b, Nagy Gréta 6.b, Békési Bence 6.b, Szőcs Máté 6.b, Zsikó Gergő 6.b, Sztojcsovics Viktória  6.b.  osztályos tanulóknak a helyes megfejtésért.

A legtöbben, 13-an a 6. b osztályból vettek részt a játékban.

Minden résztvevő egy könyvjelzőt kapott, amit Horváth Csilla tanárnő készített a játék emlékére. Ezen kívül a helyes megfejtést beküldők jutalma egy szövegkiemelő.

Köszönöm a kvízjátékra biztató kollegák, szülők segítségét!

Kedves Gyerekek! Továbbra is figyeljétek az iskola honlapját, a faliújságot, a könyvtárban lévő felhívásokat!

Szántóné Somogyi Katalin

könyvtárostanár

 

Barabás Zoltán biológia verseny – élménybeszámoló

Csapatnevünk a Ragadozók volt. A csapat tagjai: Bitó Alexandra, Kovács Lóránt, Lázár Vivien.

Felkészítő tanárunk: Vizoviczkiné Patterman Ildikó

Ez a verseny fantasztikus élmény volt mindannyiunk számára. Sok új, érdekes dolgot tanultunk meg a verseny fordulói során. Nagyon jó volt a versenyen az, hogy gyakorlati feladatokat is kellett megoldani, ilyen volt például egy csontváz kirakása, és a kémiai kísérletezés is.

 A fordulók előtt mindannyian nagyon izgultunk, és kíváncsian vártuk a feladatokat. A verseny feladatait legjobb tudásunk szerint igyekeztünk megoldani. Ennek köszönhetően az első forduló végén a II., a második forduló végén már az I. helyen álltunk.

A harmadik fordulóra igyekeztünk a kiselőadásunkat minél magasabb színvonalúra elkészíteni, hogy ezt a fordulót, így az egész versenyt megnyerhessük.
A kiselőadás témája a szelektív hulladékgyűjtés volt. Ebben a témában rengeteg érdekes, hasznos információt találtunk. Érdeklődve figyeltük a többi csapat előadását is. Az eredményhirdetés közben mindenki nagyon izgult, és reménykedtünk, hogy majd mi nyerjük meg a versenyt. Végül, amikor kimondták a csapatnevünket, akkor nagyon büszkék és boldogok voltunk. Osztályfőnökünknek megköszöntük az eredményes felkészítést, és a belefektetett idejét.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolája a matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása című,  NTP-MTTD-19 kódszámú pályázati programjához benyújtott „ Ismerd meg-vigyázz rá- élj természetesen! Tehetségekkel a fenntartható jövőért” című,  NTP-MTTD-19-0183 – azonosítóval rendelkező sikeres pályázat megvalósítását megkezdte. A programban 18 felső tagozatos diák és három pedagógus vesz részt. A program célja a tehetséges tehetségígéretes tanulók élményszerű, terepgyakorlat jellegű ismeretszerzése.

Pallavicini NTP- MTTD-19 Részletes program 01.14-05.25. végleges

 

QR Code Business Card