2020. január 15. archívum

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Ciki a cigi címmel a dohányzás megelőzését és a leszokást elősegítő honlapot indított az 5–8, a 9–14 és a 15–20 évesek számára. Az óvodásokat és szüleiket hangos mesék, készségfejlesztő játékok, valamint képregények várják. Az általános iskolásoknak szóló részben a nemdohányzó életmód előnyeinek hangsúlyozása mellett vidám illusztrációk és érdekes játékok teszik színesebbé az oldalt.

A program elérhetősége: https://www.cikiacigi.hu/  

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által kidolgozott iskolai dohányzás-megelőzési programba iskolánk is bekapcsolódott. A program keretében „kölcsönözhető” érintőképernyős számítógépet (KIOSZK-ot) 2020.január 31-ig között tekinthetik meg tanulóink az aulában.
Az egyik legfontosabb célja ennek a programnak, hogy olyan véleményformáló élményeket nyújtsunk a gyermekeknek, amelyek hatására később, minél kevesebb diák próbálja ki a cigarettázást, illetve szokjon rá a dohányzásra. A program keretében, életkoruknak megfelelő szinten, játékos formában alakítottuk tanulóink dohányzással kapcsolatos szemléletét.
Köszönjük Slezákné Kiss Andrea védőnőnek a gép biztosítását.

 

QR Code Business Card