Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

2019. december archívum

 

Osztályunk „Zánka a jövőben!” című munkájával részt vett az Erzsébet Alapítvány országos #Kreatív alkotói pályázatán, ahol a csoport I. helyezést ért el klasszikus képzőművészeti alkotás – „A jövő Erzsébet-tábora” témában.

Az ünnepélyes díjátadás 2019. december 13-án volt a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová osztályunk teljes létszámban meghívást kapott. A nyeremény a „Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese” című előadás megtekintésén, illetve az Erzsébet-karácsony keretein belül kapott számos ajándékon túl, egy egyhetes táborozás Erdélyben, Ivó település Erzsébet-táborában 2020. nyarán.

A megjelenteket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke köszöntötte. A díjat Török Zsuzsanna, a csoport felkészítő nevelője és az osztály képviseletében Répási Luca, 4.b osztályos tanuló vette át.

Köszönjük iskolánk vezetésének a gyors ügyintézést, a közbenjárást, amellyel lehetővé tették számunkra, hogy részt vegyünk a rendezvényen.

Gémes Erzsébet

 

SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY


2019. december 11-én rendeztük meg a Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját. Ezen a megmérettetésen az indulóknak először egy szabadon választott, begyakorolt szöveget kell felolvasniuk a zsűri és a hallgatóság előtt, majd egy ismeretlen szöveget mutatnak be 10 perces felkészülés után. A zsűri a tiszta beszédet, a jó hangképzést, a megfelelő hangerőt, beszédtempót, a szöveghűséget, illetve az értő olvasást értékeli.

Az 5-6-os korosztályból tizenhét tanuló jelentkezett a versenyre, s izgatottan várták, hogy megmutassák felkészültségüket. A zsűrizést Farkas-Csamangó Etelka (szatymazi) tanárnő, Hack Ibolya tanárnő  és Gémes Erzsébet tanítónő vállalta. Döntésük a következő lett:

 1. helyezett: Mizsur Maja 6. b osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Báló Szabina)
 2. helyezett: Farkas Gréta 6.a osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Horváth Csilla Dalma)
 3. helyezett: Kuna Előd 5.c osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Bálóné Karasz Erika)

A 7-8. osztályos diákok közül tizenöt fő jelentkezett a versenyre. Az ő teljesítményüket Bálóné Karasz Erika, Kisné Király Mária és Rossúné Kovács Edit tanárnő zsűrizte. A következő eredmény született:

 1. helyezett: Bitó Alexandra 8. a osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Bertáné Takács Erika)
 2. helyezett: Majoros Gréta 7. a osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Horváth Csilla Dalma)
 3. helyezett: Forgács Noémi 8. b osztályos tanuló (felkészítő nevelő: Horváth Csilla Dalma)

 

                                                                                                      Bertáné Takács Erika

munkaközösség-vezető

 

 

LOTZ JÁNOS SZÖVEGÉRTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI VERSENY

A Pallavicini Sándor Általános Iskola sokadik alkalommal nevezett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium által meghirdetett országos Lotz János szövegértési és helyesírási versenyre, melyet 7. és 8. évfolyamos diákoknak rendeznek. A verseny három fordulóból áll, s minden forduló három feladatsorból: szövegértési feladatlapból, tollbamondásból és nyelvtani feladatlapból. A dolgozatok megírására 90 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

 1. november 21-én zajlott az iskolai forduló, melyen a következő rangsor alakult ki:
  1. Mári Anasztázia 7.d (felkészítő nevelő: Bertáné Takács Erika)
  2. Atesán Axel Arnold 7.a (felkészítő nevelő: Horváth Csilla Dalma)
  3. Bitó Alexandra 8.a (felkészítő nevelő: Bertáné Takács Erika)

A megyei fordulón, 2020. január 23-án ők képviselik iskolánkat.

Bertáné Takács Erika

munkaközösség-vezető

Jutalom – új folyóiratok az iskolai könyvtárban

Iskolánk novemberben nyerte el az “Örökös Ökoiskola” címet. Jutalomként a Természetbúvár és az Élet és Tudomány című újságokkal bővült a könyvtárban olvasható folyóiratok száma.

Szántóné Somogyi Katalin
(könyvtárostanár)

 

 

Luca  napi hagyományok

 

Iskolánk rajzos osztályai 2019. december 13-án, LUCA napján játékos foglalkozáson elevenítették fel a régi néphagyományokat, szokásokat. Versekkel, kotyolással, énekszóval, boszorkányos öltözettel és jóslásokkal  töltötték el az év legrövidebb napjának délutánját. A Lucák rollerre  pattantak, luca székeket gyűjtöttek az udvaron és végül jó étvággyal elfogyasztották a  szülők, nagyszülők által sütött, szerencsehozó Luca pogácsát.

 

QR Code Business Card