2019. december archívum

Osztályunk „Zánka a jövőben!” című munkájával részt vett az Erzsébet Alapítvány országos #Kreatív alkotói pályázatán, ahol a csoport I. helyezést ért el klasszikus képzőművészeti alkotás – „A jövő Erzsébet-tábora” témában.

Az ünnepélyes díjátadás 2019. december 13-án volt a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová osztályunk teljes létszámban meghívást kapott. A nyeremény a „Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese” című előadás megtekintésén, illetve az Erzsébet-karácsony keretein belül kapott számos ajándékon túl, egy egyhetes táborozás Erdélyben, Ivó település Erzsébet-táborában 2020. nyarán.

A megjelenteket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke köszöntötte. A díjat Török Zsuzsanna, a csoport felkészítő nevelője és az osztály képviseletében Répási Luca, 4.b osztályos tanuló vette át.

Köszönjük iskolánk vezetésének a gyors ügyintézést, a közbenjárást, amellyel lehetővé tették számunkra, hogy részt vegyünk a rendezvényen.

Gémes Erzsébet

 

LOTZ JÁNOS SZÖVEGÉRTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI VERSENY

A Pallavicini Sándor Általános Iskola sokadik alkalommal nevezett a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium által meghirdetett országos Lotz János szövegértési és helyesírási versenyre, melyet 7. és 8. évfolyamos diákoknak rendeznek. A verseny három fordulóból áll, s minden forduló három feladatsorból: szövegértési feladatlapból, tollbamondásból és nyelvtani feladatlapból. A dolgozatok megírására 90 perc áll a versenyzők rendelkezésére.

  1. november 21-én zajlott az iskolai forduló, melyen a következő rangsor alakult ki:
    1. Mári Anasztázia 7.d (felkészítő nevelő: Bertáné Takács Erika)
    2. Atesán Axel Arnold 7.a (felkészítő nevelő: Horváth Csilla Dalma)
    3. Bitó Alexandra 8.a (felkészítő nevelő: Bertáné Takács Erika)

A megyei fordulón, 2020. január 23-án ők képviselik iskolánkat.

Bertáné Takács Erika

munkaközösség-vezető

Jutalom – új folyóiratok az iskolai könyvtárban

Iskolánk novemberben nyerte el az “Örökös Ökoiskola” címet. Jutalomként a Természetbúvár és az Élet és Tudomány című újságokkal bővült a könyvtárban olvasható folyóiratok száma.

Szántóné Somogyi Katalin
(könyvtárostanár)

 

 

Könyvtári óra az iskolai könyvtárban a 3.b osztállyal.

KÖZGAZDÁSZPALÁNTA VERSENY

Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma  által hirdetett versenyre 3 fős csapatokkal lehetett nevezni. Iskolánkból 2 csapat indult.

Pénzhalász Kft.    Tagjai: Molnár Edina, Kis-Túri Zsombor, Szabó Levente

 Material Girls       Tagjai:  Vidéki Enikő, Lázár Vivien, Bitó Alexandra, (Gulyás Viktória)

              

Kis- Túri Zsombor beszámolója a versenyről:  „Nagy elismerés számomra, hogy eljutottunk csapatunkkal a Szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium által megszervezett Közgazdászpalánta verseny döntőjére. A verseny első két fordulójának eredményes megoldása nem volt megerőltető számunkra. Nagyrészben közgazdasági, illetve gazdasággal kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk, ahol teljes pontszámot kaptunk. Iskolánkból még egy csapat indult a versenyen és nagy örömünkre a 35 jelentkező csapatból mind a ketten döntősök lettünk. Ott többféle feladat volt, többnyire kreativitást igénylő feladványokat oldottunk meg, amelyek szórakoztatóak is voltak. Nagyon szép délutánt töltöttünk el a középiskola dísztermében.”

Felkészítő tanárok: Gózon Anett, Nagy M. Ágnes

QR Code Business Card