Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

2019. november archívum

A TreeDependent alapítvány a K&H Bank megbízásából pályázatot írt ki, eredményeként 10 darab őshonos gyümölcsfákat ültettünk november végén iskolánkban.

Iskolánk is csatlakozott a CSEMETE  Természet- és Környezetvédelmi Egyesület virágbeporzást végző rovarok fontosságáról szóló figyelemfelhívó kampányához.

 

  1. lépés: „Virágnaptár” telepítése

A beporzó rovarok csalogatása érdekében 12 fajból álló virággyűjteményt telepítettünk az iskola kertjébe. A 12 faj közül mindegyik az év egy-egy hónapjára jellemző virágzási idejű, így minden hónapra biztosít nyíló növényzetet.

A 3. a osztályos tanulók egy foglalkozás keretében ismereteket is szerezhettek a telepített növényekről és a beporzó rovarok védelmének fontosságáról.

Bízunk benne, hogy a kiültetett növények hamarosan szép virágaikkal hálálják meg a gyerekek lelkes munkáját és kitartó gondoskodását!

 

Öko munkacsoport

 

 

 

 

  1. november 21-én nagyon érdekes kísérleteket láttunk a tornateremben, mind a négy hetedik osztály nagy érdeklődéssel figyelte a tanár úr kísérleteit. Izgalmas és élményszerű kísérleteket láttunk folyékony nitrogénnel, héliummal, virágporral, tesla tekerccsel. Az idén kezdtünk el fizikát tanulni, ez a délután mindenki érdeklődését felkeltette, jó lenne még pár ilyen alkalom.

–  7.c osztályos tanuló-

Az előadás javarészt fizikai, illetve kémiai kísérletekből, továbbá ezeknek a megmagyarázásából állt. Azt kell, hogy mondjam sok látványos, emellett érdekes kísérletet láttam aznap. Ezzel párhuzamosan sokféle információt hallottunk az előadótól. Az tény, hogy a kísérletek jobban fel tudták kelteni az érdeklődést, mint a megemlített információk. Ettől független egy-két dolog megmaradt az én fejemben is, a kísérleteket el is magyarázták. Persze nem azt mondom, hogy professzionálisan el tudnám mondani mi-miért, és hogy volt a kísérletek szempontjából, de azért értettem.

            Összességében remek előadás volt elképesztő kísérletekkel. Nagyon élvezetes és szórakoztató volt.

  • a osztályos tanuló-

Bánfi Katalin logopédus fogadóórát tart az általa tanított SNI diákok szülei részére december 02-án 16.00-16.45-ig az orvosi szobában, az email címen történő előzetes bejelentkezés alapján: katabanfi200798@gmail.com

Térségi mese-és prózamondó verseny

A térségi verseny iskolánkban került megrendezésre 2019. november 20-án. A Kossuth Lajos Általános Iskola, a Pallavicini Sándor Általános Iskola, a Weöres Sándor Általános Iskola és a Zoltánfy István Általános Iskola tanulói mondhatták el meséjüket.

A zsűri tagjai: 1-2. évfolyam: Feketéné Bárkányi Ilona, Kisné Király Mária, Kiss Éva

3-4. évfolyam: Fodor Magdolna, Horváth Csilla Dalma, Priegerné Szabó Ildikó

 

Eredmények:

1-2. évfolyam:

  1. helyezett: Kovács Tamara 2. b /Felkészítő nevelő: Juhászné Szél Edit
  2. helyezett: Antal Zsófia 1. b /Felkészítő nevelő: Rossuné Kovács Edit

III. helyezett: Bacsa Dóra 2. a /Felkészítő nevelő: Molnár Henriett

 

3-4. évfolyam:

  1. helyezett: Lévai-Radics Lujza /Zoltánfy István Általános Iskola, Deszk
  2. helyezett: Lovász Bence /Weöres Sándor Általános Iskola, Szeged

III. helyezett: Gulyás Petra /Pallavicini Sándor Általános Iskola, Sándorfalva

A megyei versenyre az I-II. helyezést elért tanulók juthatnak tovább.

Tanulóinknak gratulálok, és további sok sikert kívánok!

    Kovács Zoltánné

munkaközösség-vezető

 

A Fundamenta Lakáskassza “Álmaim otthona” rajzpályázatán díjazásban részesült: Bohák Viktória, Németh Lili, Németh Viktória, Bodó-Gonda Máté, Balogh Péter és Merfelsz Mendel.

QR Code Business Card