Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. július
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A(z) ‘Igazgatói közlemények’ kategoria archívuma

Tájékoztatás a tantermen kívüli digitális munkarendről -2

 

Az iskola 03.16-tól reggel 7-től van nyitva, hétfőtől csütörtökig 17, pénteken 14 óráig.

Irodai ügyintézésre 8 órától van lehetőség (a titkárságon is dolgoznak, és az iskolavezetés is bent van), de a személyes kontaktusokat próbáljuk minimálisra csökkenti, az elektronikus kommunikációt részesítjük előnyben.

Szeretném Önöket tájékoztatni az előző héten bevezetett digitális oktatás tapasztalatainkról, visszajelzésekről.

Pedagógustársaim nevében először is szeretném megköszönni Önöknek, hogy támogatják a gyermekeiket és bennünket a digitális oktatásra való átállásban, köszönjük türelmüket és segítségüket.

Az osztályfőnökök felmérése alapján megtudtuk, kinek van szüksége digitális eszközre, eddig kb. 40 tanulói tablet került kiosztásra, de az igényeket folyamatosan jelezzék, és van még további kiosztható eszközünk számukra.

A szülői szervezettel is folyamatosan egyeztetünk, és kértük a pedagógusokat, hogy az iskolai feladatokat 7 és 14 óra között tegyétek fel a különböző felületekre. Hivatalos és kötelező a KRÉTA felület használata.

Az osztályban tanító kollégákkal az osztályfőnök egyeztetett, hogy mit használtak.

A pedagógusok megosztják egymással a használható, működő megoldásokat, módszereket. Mindegyik nevelő a KRÉTA napló felületét tekinti elsődleges közvetítőnek a gyerekek és szüleik felé. Emellett a zárt Facebook csoportok is nagyon hatékonyan működnek.

Felső tagozaton folyamatosan vezetjük be a Google Classroom-ot, ahol a hét során kialakításra kerültek a csoportok, bízom benne, hogy egy héten belül ez már általános lesz. Addig is megértésüket kérjük, ha a kollégák egyéb digitális felületen is továbbítanak tananyagot!

Addig is egy kis segítség a felület használatához:

Google Classroom használata – Tanulóknak

https://www.youtube.com/watch?v=AwekqS1bn24

 

Az alsó tagozatos kollégák elsődlegesen a Kréta naplón és a Facebook saját zárt csoportján keresztül végzik a munkát.

  • Minden nap a KRÉTA naplóba rögzítésre kerül a tanórák tanmenet szerinti anyaga, a HÁZI FELADAT menüben az otthon elkészítésre váró feladatok.
  • A napközis nevelők a délelőtti tananyaghoz kapcsolódó játékos gyakorló feladatokat adnak, mindezzel kiegészítve az osztályfőnök munkáját.
  • Az egy osztályban tanító nevelők és a napközis csoportvezetők egyeztettek az osztályfőnökkel és ugyanazokat az elérhetőségeket használják a tananyag továbbítására.
  • Minden osztálynak van zárt csoportja, ahol a leggördülékenyebben kezelhető a tananyag átadása.
  • A Facebook zárt csoportba is feltöltjük a napi tananyagot, órarend szerint, csatolva a segédanyagokat: videók, online játékok, linkek.

 

Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

Tagintézmény-vezető

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (Ill.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (llI.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik.

A gyerekek iskolában hagyott (kinti szekrényben, tanteremben) felszereléséért, tankönyveiért, taneszközeiért az osztályfőnökökkel egyeztessenek időpontot lehetőleg még ezen a héten, hét elején, és így át tudják adni Önöknek ezeket, segítve az otthoni tanulást.

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ez alapján az osztályfőnökök megkezdték annak a felmérését, hogy a tanulók közül hány főnek nem tudja a szülők/törvényes képviselő biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Külön felhívom még az Önök figyelmét arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

Kis létszámú csoportokban (maximum 10 fő), egymástól elkülönítve lesz ekkor megszervezve a tanulók pedagógusok általi felügyelete, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését fokozottan fogjuk ügyelni és biztosítani.

A STREET Vendéglőből az ebédet 11-től 14 óráig lehet éthordóban elvinni, vagy lemondani az eddig is szokásos módon.

Kérem, hogy a kialakult helyzetben segítsük, támogassuk egymást.

Köszönöm szépen:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020. (Ill.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszterének a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020. (llI.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

  1. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre, melynek részleteiről a későbbiekben itt a honlapon, illetve a Kréta-napló keresztül folyamatosan tájékoztatjuk Önöket és gyermekeiket.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik. A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

Gyermekétkeztetés:

A STREET Vendéglőből lehet elvinni az ebédet saját éthordóban 11:00-től 14:00-ig.

Az étkezések lemondása, megrendelése az eddigi módon történik.

 

Megértésüket köszönöm:

 

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

V Á L T O Z Á S

Tisztelt Szülők, Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggésben a megelőzés érdekében minden iskolai programot lemondunk tanulóink, a pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében.

Így a 2020. március 19. csütörtökre meghirdetett nyílt órák is elmaradnak, amennyiben lehetőség lesz rá, a beiratkozásig (2020. április 23-24.) egy új időpontban megtartjuk.

Megértésüket gyermekeink, dolgozóink és az Önök egészsége érdekében köszönjük:

 

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok, Kollégák!

Ezúton tájékoztatom Önöket a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekről 

Minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást lemondunk tanulóink, a pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében. A március 13-ra tervezett március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezés videofelvételre kerül, osztálytermi szinten ez megnézhető, illetve rádióműsoron keresztüli megemlékezés lesz.

A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. 

Iskolánkban továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. Kézmosószer minden mosdóban, osztályteremben, ebédlőben folyamatosan biztosított.  

Kérem Önöket, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

A helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetik el. 

 Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus

2020. március 19. csütörtök: nyílt órák

Tisztelettel meghívjuk a kedves szülőket az intézményünkben 2020. március 19-én, csütörtökön tartandó, az általános iskolai beiratkozást megelőző nyílt óráinkra.
1. óra 8:00-8:45: Kovács Zsuzsanna 2.b környezetismeret B-3-as tanterem
2. óra 9:00-9:45: Gyöngyösiné Bihal Beáta 1.a matematika A-4-es tanterem
3.óra 10:00-10:45: Kovácsné Tóth Éva 1.b komplex játékos foglalkozás A-5-ös tanterem
4.óra 11:00-11:45: Lakatos Krisztina 3.a angol nyelv F-5-ös tanterem
5.óra 11:55-12:40: Balogh Orsolya 4.b rajz E-10-es tanterem

Tisztelettel: Czibuláné Arany Szabó Ágnes
tagintézmény-vezető

QR Code Business Card