A(z) ‘Diákrovat’ kategoria archívuma

Az idei családi nap szintén sok érdekes és izgalmas programmal telt. A kezdeti borús esős időjárás után napsütéses jó időben telt ez a nap.  Idén is volt véradási verseny a szülőknek. A programok közt volt: rendőrségi bemutató, foci bajnokság, judo, karate, íjászat, motoros, hip-hop bemutató, a STAMI diákjai zenei és balett fellépéssel kápráztatták a vendégeket. Eközben az udvaron az osztályok sütöttek, főztek és számtalan sütemény közül lehetett válogatni. A kalóriák lemozgásához a tornateremben ugrálóvár ált a diákok rendelkezésére. A Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyás bemutatója is érdekes volt. 

A fényképek megtekinthetőek nagyobb méretben is a képekre kattintva

 

Kistérségi Háztartástan Verseny

2017.04.28.-n került megrendezésre a hagyományokhoz híven a rendkívül színvonalas verseny. A feladat több részből állt össze,ilyenek, mint a papír alapú étlap , mely a SULIBÜFÉ nevet viselte és a menü azt tartalmazta, hogy milyen egészséges ételeket árulnánk az iskolai büfében. Ezt a csapatoknak, már a verseny előtt el kellett készíteni. Az első feladat a terítés volt ezt a feladatot nem mindegyik csapattag csinálta. A csapat egyik része terített, míg a többiek a gyümölcstortát illetve a falatka szendvicseket készítették, az almalé koktél is hozzátartozott a menühöz. Ezt nagyon élveztük, nagyon jó buli volt együtt egy csapatként összedolgozni. Következő egyben az utolsó feladat  egy Totó volt, ami a táplálékpiramisról szólt.Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, és köszönjük Sándorfalvi Gyermekekért Közalapítványnak a támogatást!

Felkészítő tanár: Sike Csabáné tanárnő 🙂

Szakkörös lányok: Varga Éva Dominika, Kiss Gréta Hanna, Domonkos Katica, Szélpál Emese, Bihaly Tímea, Gara Boglárka Mercédesz 7.c osztályos tanulók.

 

 

„A magyar költészet napja” – 2017. április 11.

 

„Arany Jánosé az első hely a magyar költészetben”

(Gyulai Pál)

költészet napja 2017 plakát

 A magyar költészet napja alkalmából ebben az évben szavalóversenyt hirdettünk Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából. Iskolánk 27 tanulója Arany János és Petőfi Sándor verseit szavalta el az április 10-én megtartott ünnepségen. A versmondó verseny díjazottjainak Hüvös László Igazgató Úr adta át a megérdemelt okleveleket és könyvjutalmakat.

az igazgató megnyitó beszéde

1-2.osztály

1. Hegedűs Zsófia 2. c

2. Tóth Debóra 2. b

3. Kazán Maja 2. c

 

 

3-4. osztály

1. Bacsa Gergő 3. a

2. Hefkó Anna 4. d

3. Mizsur Maja 3. b

 

 

Felső tagozat


1 .Kovács Lóránt 5.a
2. Kovács Viktor 8. b
3. Molnár Edina 5. b
3. Varga Éva 7. c

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

Köszönjük a gyerekeknek a szép verseket, az iskolavezetés és a diákönkormányzat támogatását, a felkészítő és a programokat megszervező, oklevél és plakátkészítésben segítő pedagógusoknak, technikai dolgozóknak, szülőknek a segítséget. Köszönjük a Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítványnak, hogy oklevelekkel és jutalomkönyvekkel támogatta a magyar költészet napja díjazását.

Sándorfalva, 2017. április 11.

Hack Ibolya és Szántóné Somogyi Katalin

tanárnők

Ezerféle maskara

Három napon át farsangoltunk az iskolában, kedden az 1. és 4-es évfolyam, szerdán a 2. és 3. évfolyam, csütörtökön pedig a felső tagozatosok búcsúztatták a telet az iskolai farsangon.A hagyományoknak megfelelően a 8. évfolyam színvonalas keringője nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követte az 1.c és a 4.b osztály vidám tánca, amely jól megalapozta a délután hangulatát. Ezerféle maskarába bújtak a gyerekek, ötletesebbnél ötletesebb jelmezek felvonulásában gyönyörködhettünk, ami igencsak megnehezítette a zsűri munkáját. A felvonulást közös táncház zárta, majd ínycsiklandozó farsangi fánk fogyasztása követte. Végül tombolahúzáson izgulhatott mindenki a szerencséjéért. Köszönjük a kedves szülők, felkészítő nevelők, segítők és támogatók munkáját. Külön köszönjük Fischerné Farkas Irén tortáit, Bárkányiné Sárközi Enikő, Bera Zsanett, Molnár Szabolcs és a kollégák felajánlásait.

                                                                                                                                             Alsós Diákönkormányzat

QR Code Business Card