Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. július
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A(z) ‘Diákrovat’ kategoria archívuma

Nagyon örülünk, hogy a mi osztályunkat is meghívta az OTP Fáy András alapítvány erre az
általuk megrendezett eseményre, jól éreztük magunkat a pénzügyi rendezvényen. A
pénzüggyel kapcsolatos kvízek nagyon szórakoztatóak voltak, bár ezek alapvető fogalmakat jártak körül.
A rendezvény második felében két énekes lépett fel: Pápai Joci és Manuel.
Mindketten remek koncertet adtak elő, a közönség tombolt. Ezúton is szeretnénk
megköszönni az alapítványnak a nagyvonalú meghívást.

Kis-Túri Zsombor és Szabó Levente

Állatok világnapja alkalmából az aulában rejtvényeket, teszteket lehetett  kitölteni a negyedikes és felsős tanulóknak, az alsós diákok kedvenc plüsseiből pedig kiállítást rendeztünk. Kitalált karaktereket és valódi állatokat mintázva.
“Állatkertünkben” olyan ritkaságok is mint az óriáspanda, egyszarvú, dinó, és pár egyéb űrlény 🙂 is látható volt.

 

FIZIKA ÓRA A TUDÁSTÁRBAN

Április 27-én egy rendhagyó fizika órán vettek részt 7-es és 8-os diákjaink.

Egy pénteki délutánon ellátogatunk a szegedi tudástárba, az egykori fizika tanszékre. Mikor bementünk az épületbe először egy állatokkal kapcsolatos kiállítást nézhetünk meg. Ezután egy egyetemi tanárnő fénnyel kapcsolatos kísérleteket mutatott be nekünk. Megmutatta, hogy a 3 alapszínből ciánkék, magenta és citromsárga keveredik. Egy prizmán át a fehér fényt is darabjaira szedtünk. Elmondta, hogy mi is az a lézer és egy apró karcrácsos üvegen át, hogy is lehet a fényt meghajlítani. UV fény alatt megvizsgáltuk a magyar pénzeknek a biztonsági jelét, továbbá a magyar útlevélen megláttuk UV fényben a Szózat kottáját is. Ezek után egy hallgató légnyomással kísérletezett nekünk. Forraltunk vizet szobahőmérsékleten, mivel alacsony légnyomáson megváltozik a forráspontja.  Bemutatta, hogy ha alumínium lapot teszünk lelógva az asztal szélére rá pedig egy lapot és az asztalon lévő alumíniumra hirtelen ráütünk, nem mozdul a fém lap, mivel a légnyomás nehezedik rá. Elmondta nekünk érdekesség kép, ha egy autót ejtünk az alumínium lapra, akkor talán megmozdult volna. Lementünk ezután az udvarra és mesélt nekünk Torricelliről és a kísérleteiről, megismertette velünk Pascalt és a törvényeit.

Tisóczki Norbi 8.a osztályos tanuló

 

 

 

Az idei családi nap szintén sok érdekes és izgalmas programmal telt. A kezdeti borús esős időjárás után napsütéses jó időben telt ez a nap.  Idén is volt véradási verseny a szülőknek. A programok közt volt: rendőrségi bemutató, foci bajnokság, judo, karate, íjászat, motoros, hip-hop bemutató, a STAMI diákjai zenei és balett fellépéssel kápráztatták a vendégeket. Eközben az udvaron az osztályok sütöttek, főztek és számtalan sütemény közül lehetett válogatni. A kalóriák lemozgásához a tornateremben ugrálóvár ált a diákok rendelkezésére. A Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyás bemutatója is érdekes volt. 

A fényképek megtekinthetőek nagyobb méretben is a képekre kattintva

 

Kistérségi Háztartástan Verseny

2017.04.28.-n került megrendezésre a hagyományokhoz híven a rendkívül színvonalas verseny. A feladat több részből állt össze,ilyenek, mint a papír alapú étlap , mely a SULIBÜFÉ nevet viselte és a menü azt tartalmazta, hogy milyen egészséges ételeket árulnánk az iskolai büfében. Ezt a csapatoknak, már a verseny előtt el kellett készíteni. Az első feladat a terítés volt ezt a feladatot nem mindegyik csapattag csinálta. A csapat egyik része terített, míg a többiek a gyümölcstortát illetve a falatka szendvicseket készítették, az almalé koktél is hozzátartozott a menühöz. Ezt nagyon élveztük, nagyon jó buli volt együtt egy csapatként összedolgozni. Következő egyben az utolsó feladat  egy Totó volt, ami a táplálékpiramisról szólt.Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, és köszönjük Sándorfalvi Gyermekekért Közalapítványnak a támogatást!

Felkészítő tanár: Sike Csabáné tanárnő 🙂

Szakkörös lányok: Varga Éva Dominika, Kiss Gréta Hanna, Domonkos Katica, Szélpál Emese, Bihaly Tímea, Gara Boglárka Mercédesz 7.c osztályos tanulók.

 

 

QR Code Business Card