A(z) ‘Beiratkozás’ kategoria archívuma

Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!

 

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassák el!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Ezek alapján a szülőknek lehetőségük van arra, hogy személyes megjelenés nélkül, elektronikus úton küldjék be gyermekük adatait a beiratkozással érintett általános iskolába és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok eredeti példányát a 2020/2021. tanév első napján mutassák be.

 

A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozás két szakaszban valósul meg, iskolánkban a beiratkozásra a második szakaszban van lehetőség.

 

Amennyiben gyermeküket hozzánk, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolájába szeretnék beíratni, azaz a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába (sándorfalvi állandó lakcím, vagy sándorfalvi tartózkodási cím), akkor ez esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik.

Ezután a szülőknek csak egy megerősítést kell küldeniük a KRÉTA e-Ügyintézés felületén keresztül 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között. https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 

Ekkor fogadjuk azoknak a szülőknek a jelentkezési szándékát is, akik lakóhely/életvitelszerű tartózkodási hely szerint nem sándorfalviak.

 

Ha az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható lehetőséget biztosítunk a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására 2020.04.28-tól2020.05.15.-ig munkanapokon van lehetőség előzetes időpont egyeztetés után.

 

Időpontot kérni április 27-től a  62/572 090 telefonszámon lehet.

Ugyanakkor, amennyiben módjában áll, válassza az online ügyintézést, amelyhez telefonos segítséget is tudunk nyújtani.

Az online KRÉTA felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt, Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolája.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

A beiratkozásnak nem feltétele, de ha gyermeke után rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, rendelkeznek szakértői véleménnyel vagy hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetet megállapító határozattal, kérjük, azt is hozzák el.

 Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

 

Az iskola vezetősége

 

Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021. tanévre

 

Kedves Szülők!

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások a következőképpen lehetségesek:

1. Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi.

Az iskolánk felvételi körzete Sándorfalva teljes közigazgatási területe.

2. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon 2020. április 24-ig fogadjuk. Az elektronikus beiratkozást kérjük, lehetőleg a KRÉTA felület segítségével bonyolítsuk le.

 

Segítség a KRÉTA felület használatához

Amennyiben nagyobb gyermeke iskolánk tanulója, akkor a KRÉTA rendszerhez már van belépési azonosítója:

1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!

(Felhasználónév: a gyermek oktatási azonosítója, amely 7-tel kezdődik, és 11 számjegyű, szerepel a diákigazolványon is, de nem egyezik meg a diákigazolvány számával, a jelszó pedig a gyermek születési dátuma a következő módon: XXXX-XX-XX – pl.: 2007-01-06)

  2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

  3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

  4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

Amennyiben NINCS az iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága:

  1.   Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalt!
  2.   Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként! Jobbra fent “Bejelentkezés” gombra kattintva.
  3.   Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
  4.   Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
  5.   A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!

 

A KRÉTA felületen történő beiratkozás technikai részleteihez segítség:

https://youtu.be/qHTwy-h2o6E

 https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761398

További információ iskolánk telefonszámán a 62/572-090-es telefonszámon
hétfőtől csütörtökig 8-17,
pénteken 8-14 óráig,
vagy e-mailben a titkar.psi@gmail.com,
vagy a cza@sztejki.hu  címen kérhető.

Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

VÁLTOZÁS  – beiratkozás leendő elsősöknek

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról módosította a 2020/2021. tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését.

(A határozat megtalálható az iskolánk honlapján is.)

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél  kevesebb  személyes  kontaktust  igényelve valósulhassanak meg. 
 
A március 31 és április 1-re tervezett készségméréseink előreláthatóan augusztus közepén, egy később meghatározott időpontban lesznek.
 
Megértésüket köszönöm, jó egészséget kívánok:

V Á L T O Z Á S

Tisztelt Szülők, Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggésben a megelőzés érdekében minden iskolai programot lemondunk tanulóink, a pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében.

Így a 2020. március 19. csütörtökre meghirdetett nyílt órák is elmaradnak, amennyiben lehetőség lesz rá, a beiratkozásig (2020. április 23-24.) egy új időpontban megtartjuk.

Megértésüket gyermekeink, dolgozóink és az Önök egészsége érdekében köszönjük:

 

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

2020. március 19. csütörtök: nyílt órák

Tisztelettel meghívjuk a kedves szülőket az intézményünkben 2020. március 19-én, csütörtökön tartandó, az általános iskolai beiratkozást megelőző nyílt óráinkra.
1. óra 8:00-8:45: Kovács Zsuzsanna 2.b környezetismeret B-3-as tanterem
2. óra 9:00-9:45: Gyöngyösiné Bihal Beáta 1.a matematika A-4-es tanterem
3.óra 10:00-10:45: Kovácsné Tóth Éva 1.b komplex játékos foglalkozás A-5-ös tanterem
4.óra 11:00-11:45: Lakatos Krisztina 3.a angol nyelv F-5-ös tanterem
5.óra 11:55-12:40: Balogh Orsolya 4.b rajz E-10-es tanterem

Tisztelettel: Czibuláné Arany Szabó Ágnes
tagintézmény-vezető

QR Code Business Card