A(z) ‘Beiratkozás’ kategoria archívuma

Kedves Szülők!

Iskolánk az alábbi játékos suliváróval kedveskedik leendő elsőseinek.

Játsszunk egyet minden nap!
(Technikai információk: A napi játékok minden aktuális nap reggel 8 órától hozzáférhetőek, de visszamenőleg bármikor bármelyik játszható. Minden nap tartalmaz 1 visszaszámlálót, 1 játékos feladatot (vagy feladatsort) és 1 mesét (vagy dalt). A felületet folyamatosan töltjük fel tartalommal, ezért olykor igényelhet 1-1 frissítést. A feladatok leírása mindig az “i” betűre kattintva olvasható. Amennyiben valami nem jól működik, vagy hibát találnak, itt jelezhetik: https://docs.google.com/forms/d/1Dwfl3YE4HsYHs_5OvgkIS1L1Fnj99XssgPM7b0PWiqY/edit?usp=sharing

Kedves Gyerekek! Kedves Leendő Elsősök!
Már nagyon várunk Benneteket az iskolában, sokat gondolunk Rátok. Van kedvetek velünk játszani? Sajnos egyelőre személyesen nem találkozhatunk, de az interneten minden nap játszhatunk egyet. Jó mulatást!

 

 

Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!

 

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassák el!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Ezek alapján a szülőknek lehetőségük van arra, hogy személyes megjelenés nélkül, elektronikus úton küldjék be gyermekük adatait a beiratkozással érintett általános iskolába és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok eredeti példányát a 2020/2021. tanév első napján mutassák be.

 

A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozás két szakaszban valósul meg, iskolánkban a beiratkozásra a második szakaszban van lehetőség.

 

Amennyiben gyermeküket hozzánk, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolájába szeretnék beíratni, azaz a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába (sándorfalvi állandó lakcím, vagy sándorfalvi tartózkodási cím), akkor ez esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik.

Ezután a szülőknek csak egy megerősítést kell küldeniük a KRÉTA e-Ügyintézés felületén keresztül 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között. https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

 

Ekkor fogadjuk azoknak a szülőknek a jelentkezési szándékát is, akik lakóhely/életvitelszerű tartózkodási hely szerint nem sándorfalviak.

 

Ha az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható lehetőséget biztosítunk a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására 2020.04.28-tól2020.05.15.-ig munkanapokon van lehetőség előzetes időpont egyeztetés után.

 

Időpontot kérni április 27-től a  62/572 090 telefonszámon lehet.

Ugyanakkor, amennyiben módjában áll, válassza az online ügyintézést, amelyhez telefonos segítséget is tudunk nyújtani.

Az online KRÉTA felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt, Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Pallavicini Sándor Általános Iskolája.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

A beiratkozásnak nem feltétele, de ha gyermeke után rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, rendelkeznek szakértői véleménnyel vagy hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetet megállapító határozattal, kérjük, azt is hozzák el.

 Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

 

Az iskola vezetősége

 

Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021. tanévre

 

Kedves Szülők!

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások a következőképpen lehetségesek:

1. Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi.

Az iskolánk felvételi körzete Sándorfalva teljes közigazgatási területe.

2. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon 2020. április 24-ig fogadjuk. Az elektronikus beiratkozást kérjük, lehetőleg a KRÉTA felület segítségével bonyolítsuk le.

 

Segítség a KRÉTA felület használatához

Amennyiben nagyobb gyermeke iskolánk tanulója, akkor a KRÉTA rendszerhez már van belépési azonosítója:

1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!

(Felhasználónév: a gyermek oktatási azonosítója, amely 7-tel kezdődik, és 11 számjegyű, szerepel a diákigazolványon is, de nem egyezik meg a diákigazolvány számával, a jelszó pedig a gyermek születési dátuma a következő módon: XXXX-XX-XX – pl.: 2007-01-06)

  2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!

  3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!

  4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

Amennyiben NINCS az iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága:

  1.   Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalt!
  2.   Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként! Jobbra fent “Bejelentkezés” gombra kattintva.
  3.   Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
  4.   Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
  5.   A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!

 

A KRÉTA felületen történő beiratkozás technikai részleteihez segítség:

https://youtu.be/qHTwy-h2o6E

 https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761398

További információ iskolánk telefonszámán a 62/572-090-es telefonszámon
hétfőtől csütörtökig 8-17,
pénteken 8-14 óráig,
vagy e-mailben a titkar.psi@gmail.com,
vagy a cza@sztejki.hu  címen kérhető.

Tisztelettel:

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

VÁLTOZÁS  – beiratkozás leendő elsősöknek

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról módosította a 2020/2021. tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését.

(A határozat megtalálható az iskolánk honlapján is.)

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél  kevesebb  személyes  kontaktust  igényelve valósulhassanak meg. 
 
A március 31 és április 1-re tervezett készségméréseink előreláthatóan augusztus közepén, egy később meghatározott időpontban lesznek.
 
Megértésüket köszönöm, jó egészséget kívánok:

V Á L T O Z Á S

Tisztelt Szülők, Kedves Érdeklődők!

Ezúton tájékoztatom Önöket arról, hogy a kialakult koronavírus  helyzettel összefüggésben a megelőzés érdekében minden iskolai programot lemondunk tanulóink, a pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében.

Így a 2020. március 19. csütörtökre meghirdetett nyílt órák is elmaradnak, amennyiben lehetőség lesz rá, a beiratkozásig (2020. április 23-24.) egy új időpontban megtartjuk.

Megértésüket gyermekeink, dolgozóink és az Önök egészsége érdekében köszönjük:

 

Czibuláné Arany Szabó Ágnes

tagintézmény-vezető

QR Code Business Card