A(z) ‘Iskolai programok’ kategoria archívuma

Háztartástan Verseny

Ebben a tanévben hosszú kihagyás után sikerült megrendezni iskolánkban a háztartástan versenyt, a Fentarthatósági Témahéten 2022.04.28-án az ebédlőnkben.

7-8. osztályos lányok és fiúk neveztek a rendezvényre. A feladatok között szerepelt egy étlap elkészítése az egészséges táplálkozás jegyében, terítés egy személyre, valamint egy totó kitöltése volt. Ezután a gyakorlati feladatok következtek, mely szendvics és gyümölcslé koktél készítéséből állt.

 Az ételkészítéshez az alapanyagokat a Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány biztosította a versenyzők számára.

Köszönjük az Alapítványnak a  támogatást és az ajándékokat, az igen magas színvonalú rendezvényt!

Első helyezést ért el a 8. a osztályból Farkas Gréta, Hegedűs Petra, , Vida Imola. Második helyezést ért el a 7. a osztályból Peszegi- Sárosi Kata, Szilágyi Anna és Török Laura . Harmadik helyen pedig a 8. b osztályból Pintér Liliána, Sztojcsovics Viktória végzett .

Köszönjük a munkáját minden részvevőnek a szép, és ízléses terítékeket, finomságokat, melyeket a mellékelt képeken lehet megtekinteni!

 Sike Csabáné

felkészítő tanár

Föld napja – Fenntarthatósági Témahét

  1. április 22. – 2022. április 25-29.

Iskolánk ebben a tanévben is regisztrált az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági Témahétre. A program célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A Fenntarthatósági Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/

Programjaink:

  • szemétszedési akció alsós és felsős osztályok részvételével, az iskola udvarának, az iskola utcafronti részének takarítása, szemétszedés, virágoskertek rendbetétele
  • ZöldOkos Kupa online levelezős versenyeire való nevezés, 3 forduló lebonyolítása: Palánta verseny 7-8. évfolyam, Magonc verseny 5-6. évfolyam
  • használt elemek gyűjtése
  • papírgyűjtés
  • kerékpározás Sándorfalva természetvédelmi területeire
  • gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítése
  • a Fenntarthatósági Témahét alapgondolait (Egészségvédelem, felelős fogyasztás) célul tűző Háztartástan verseny 7-8. évfolyam tanulóinak

QR Code Business Card