Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2019. november
h k s c p s v
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

A(z) ‘Iskolai programok’ kategoria archívuma

Mindent az egészségért
Zöldségek kóstolása az iskolában

SáSzaDó 4. forduló

„Fedezd fel – ismerd meg – vigyázz rá!”                         

környezettudatosan a Pallavicini Iskolában

 

Ökoiskola  Címátadó ünnepségen vettek részt 2019. október 18-án a Pallavicini Sándor Általános Iskola környezeti nevelésért  felelős szakemberei Budapesten.

 

     Iskolánk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium jóvoltából a Ballasi Intézetben vehette át  az „ ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA”  címet. Elnyerését  a tantestület  több évtizedes kitartó és lelkes szemléletformáló pedagógiai munkája ,  az egész tanévet átfogó környezeti nevelési tevékenysége, pályázatírás,  valamint  közösségi összefogás tette lehetővé. Mi itt ,Sándorfalván különösen büszkék vagyunk a Szülői Szervezet és  Sándorfalva Város Önkormányzatának támogatására a  Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány együttműködésére. Partnerségükkel valósulhat meg az Erdei Iskolai programunk 6. évfolyamon, az iskolaszépítés minden tanévben, papírgyűjtés, faültetés,gyógynövényes zöld iskolaudvar kialakítása, és számos öko program – tudtuk meg Balogh Orsolya és Liebszter Ildikó pedagógusoktól.

 Ez az eredmény  és cím további lendületet ad munkánkhoz, ugyanakkor  felelősséget is ró  intézményünk minden polgára – így a gyerekek, tanulóink-  számára is. Közös feladatunk a  fenntartható jövőért cselekedni !

Az ünnepségen László Tibor Zoltán, környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy az ökoiskola neveli fel a jövő környezettudatos állampolgárait. Szerinte az ökoiskola a jövő iskolája. Kiemelte az ökoiskolákban található jó gyakorlatok fontosságát, majd gratulált a megjelenteknek, és felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek egyedül, végül hozzátette: „látjuk gyermekeinken lelkes munkájuk eredményét!”. A helyettes államtitkár utána átadta a címmegújító ökoiskoláknak a címet .

 

 

Kerékpáros 5próba – Őszi idényzáró teljesítménytúra

A felső tagozatosok  20 km-es teljesítménytúrával zárták a Kerékpáros 5próba őszi idényét, a Szegedi Fehértó védett területén, a  Beretzk Péterkilátóhoz kerekeztünk. Köszönjük Puskás József természetvédelmi őr szakvezetését. A túrázást tavasszal folytatjuk és várunk minden érdeklődő tanulót.
 
 
Köszönettel: Balogh Orsolya

 

 

 

QR Code Business Card