Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. április
h k s c p s v
« Már    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

A(z) ‘Iskolai programok’ kategoria archívuma

A március 15-i műsor margójára

Kedves Negyedikesek!

 

172 évvel ezelőtt a márciusi fiatalok elhatározták, hogy változtatni akarnak sorsukon, tenni akarnak hazájukért. Lelkesedéssel, bátorsággal, önfeláldozással forradalmat csináltak. Kivették részüket a véres szabadságharcból is, csatába indultak. Utolsó leheletükig küzdöttek a rájuk törő túlerővel szemben. A csata elveszett, a szabadságharc elbukott. Sokan adták életüket a hazáért. Nevüket, tettüket a mai napig nem feledjük!

Két hónappal ezelőtt Ti, negyedikesek, elhatároztátok, hogy méltóképpen megünneplitek hőseinket. Lelkesedéssel, odaadással készültetek az előadásra. Mindannyian ki akartátok venni részeteket a megemlékezésből. Az utolsó pillanatokig fáradhatatlanul próbáltatok, azonban a körülmények miatt az igazi ünneplésre nem kerülhetett sor, így nem mutathattátok meg a nagyközönségnek, mire voltatok képesek. A megérdemelt tapsvihar elmaradt. De amit Ti véghez vittetek, az dicséretre méltó! Remek munkát végeztetek, nagyon büszkék vagyunk Rátok!

 

Köszönjük!

Böbe néni és Edit néni

PÉNZ7 – Szórakozva tanultunk

A Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozási tematikus témahét 2015 óta része a köznevelési intézmények programjának. A Pallavicini Sándor Általános Iskola három osztálya (6. c, 7.d. , 8.b) a Pénz7 keretén belül 2020. március 4-én az OTP Fáy András Alapítvány országos OK Projektjén vehetett részt, a „Délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program” szegedi állomásán, a Tisza-parti Általános Iskolában.

 Az ingyenes rendezvényen a részt vevő iskolák diákjai játékos gyakorlatok, kvízkérdések  keretein belül a hétköznapokban is használható tudással és alapfogalmakkal ismerkedtek meg a pénzügy területéről. Kikapcsolódásként virtuális játékokat, szimulátorokat próbálhattak ki, melyet meg is tettek nagy örömmel. A rendezvényt két meglepetésvendég koncertje zárta: Pápai Joci és Manuel kápráztatta el a közönséget. A gyerekeknek nagyon tetszett mindkét fellépő, ráadásul autogramot is kaphattak, illetve közös fényképek is készültek.

 

A következőkben a 7.d osztály tanulói osztják meg élményeiket:

„ A program elején egy kvízjáték volt, ahol a pénzzel kapcsolatos fogalmakkal ismerkedtük meg, pl: jövedelem, infláció, bruttó és nettó bér, személyi jövedelemadó.” (Kovács Zsombor)

„ Egy pénzügyi napon vehettünk részt Szegeden, ahol bevezettek minket a pénzügyi alapfogalmak világába. Nagyon sok játékot és modern eszközt is kipróbálhattunk.” (György Lola)

„ Sok fogalommal megismerkedtünk, voltak egyéni és csapatjátékok is, csak az volt a baj, hogy nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy jelentkezzünk!” (Túri-Kiss Nóra)

„Megtanultam, hogy jobban oda kell figyelnem arra, hogy mennyit és mire költök, hiszen a szüleimnek nem csettintenie kell ahhoz, hogy pénzt kapjanak. Megdolgoznak érte!” (Turi Napsugár)

 

 És minden tanulói beszámoló így ért véget:

„Nagyon jól éreztük magunkat!”

 „Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen.”

„Én úgy vettem észre, hogy mindenki boldog volt.”

”Remélem, hogy más osztályoknak is lesz lehetősége részt venni ilyen rendezvényen, mert szórakoztató volt és tanulságos.”

 „Köszönöm ezt a csodálatos napot!”

A programsorozat következő része egy pénzügyi vetélkedő lesz, melyre a részt vevő iskolák három fős csapatai nevezhetnek.

 

                                                                                           Bertáné Takács Erika

                                                                                                osztályfőnök

 

 

 

Kedves diákok!

Az alábbi ismertetők a kézhigiénével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról nyújtanak tájékoztatást.

 

 

a kézmosás 6 lépése

kézhigiéné.ppt

Élmények a Tudástárban

„A tudomány a jövő szolgálatában – természettudományos programok a SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárában”

Iskolánk tanulói a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület EFOP-3.3.6-17 pályázati projektjének keretében, 4 féléven át rendhagyó természettudományos órákon vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem Tudástárában.

A IV. félév (egyben az utolsó) programjai a következők:

 1. március 2.
 • 5. a Különleges képességek az élővilágban / Farkas Róbert
 • 7. a Fizika a természetben / Busáné Balázs Rita
 • 7. c Távoli tájak élővilága – 3 D / Forgó Erika

2020. március 5.

 • 3.A Különleges képességek az élővilágban / Szél Bernadett
 • 3. B Különleges és furcsa helyek a Földön / Szilasi Gizella
 1. március 6.

2020. március 23.

 • 4. A Játék az érzékszervekkel /Gémes Erzsébet
 • 4. B Különleges képességek az élővilágban / Tóthné Dékány Edit
 1. április 15.
 • 8. osztály Légköri fények kicsiben és nagyban / Sike Csabáné
 • 8. osztály Fénytani jelenségek kézzelfoghatóan / Nagy Márton Ágnes

QR Code Business Card