A(z) ‘Zöld oldal’ kategoria archívuma

Kedves Gyerekek!

BOLDOG ÚJ  ÖKO – ÉVET  kívánok osztályotoknak !

Láttuk, ügyesen   takarítottátok a  termeteket az elmúlt  hetekben. Gratulálunk , csak így tovább ! 

A ZÖLD PONTOK – ról se feledkezzetek meg , írjátok be  az ÖKO füzetbe a jól megérdemelt jutalmat!   

A tél a  MADÁRETETÉS  időszaka, januári feladatotok ehhez kapcsolódik: Ha a vastag hótakaró nem is, a jelenleg is könyörtelenül uralkodó mínuszok sok kismadarat állítanak komoly próbatétel elé. Ha eddig nem tettük volna meg, akkor épp itt az ideje, hogy gondoskodjunk madáretetőről és természetesen megfelelő minőségű madáreleségről. Lássuk, mivel tudunk hozzájárulni, hogy a kis tollasoknak is tele legyen a bendőjük.

 1. Kaptok egy előre elkészített TÉLI –  MADÁRELESÉGET , helyezzétek ki az udvarra , osztálytermi ablakotok közelébe és figyeljétek meg , mi lesz a sorsa.
 2. Hozzatok, készítsetek szüleitek segítségével ti is madáreleséget, az ablakpárkányon, madáretetőben gyorsan rálelnek a madarak ! A madarak itatása is fontos!

 Az énekesmadarak iskolánk, kertünk hasznos lakói. Tavasszal könnyedén élelemhez jutnak, a hosszan tartó fagyos téli időben azonban sokkal nehezebben tudják beszerezni táplálékukat. Nagyon fontos tehát, hogy gondjukat viseljük, és rendszeresen etessük-itassuk őket. A kertünkbe, iskolánkba látogató madarak minden kitett eleségért hálásak, mi pedig cserébe élvezhetjük a látványukat, amint a madarak asztalát látogatják. Éljünk hát az alkalommal, és söpörjük ki az éléskamrát: a még nem avas magokat, száraz gyümölcsöket ajánljuk fel kis barátainknak.                                       Üdvözlettel:ÖKO- MANÓ                    

„A tudomány a jövő szolgálatában – természettudományos programok a SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárában”

Iskolánk tanulói a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület EFOP-3.3.6-17 pályázati projektjének keretében, 4 féléven át rendhagyó természettudományos órákon vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetem Tudástárában.

A gyerekek bepillanthatnak a fizika, a földrajz, kémia, zoológia, ökológia, mikrobiológia, genetika és botanika rejtelmeibe. Részesei lehetnek a vizsgálódásoknak, a kutatók által használt eszközökkel végezhetnek vizsgálatokat élményszerűen, játékosan.

A programok, amelyeken részt vettünk:

4. évfolyam:

 • A mesék élővilága
 • Madarat tolláról
 • Építőművészek az állatvilágban

5. A és 5. B

 • A rovarok közelről
 • A légköri folyamatok és a klímaváltozás

6. A és a 6. D

 • A Tisza élővilágának emléknapja
 • Állatbarát kert

8. évfolyam

 • Az emberi test felépítése és működése 
 • Az emberi test sejtjei és szövetei

Kedves Gyerekek!

Az elmúlt héten sok-sok érdekes programon vettetek részt az EGÉSZSÉG HÉT alkalmából, váljék egészségetekre!


Nagyon ügyesek, aktívak voltatok minden alkalommal, ezért jutalomban részesültök!

Fogadjátok szeretettel a Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány ÖKO ajándékát, egy seprű – lapát készletet, mellyel szebbé varázsolhatjátok az osztálytermeteket a tanév során.

 1. Feladat:

Gondoskodjatok arról, hogy a seprű ne unatkozzon, használjátok minden nap! November  végéig  1 db ZÖLD PONT jár minden söprögetési alkalommal, melyet osztályfőnökötök összesít!

Az osztály által gyűjtött pontszámokat a ZÖLD füzetben vezetjük!

A tisztaság számít, nem a mennyiség!

Gondos munkátokat és kedves Osztályfőnökötök közreműködését, irányítását előre is köszönjük!

   ÜDVÖZLETTEL:ÖKO MANÓ   

Egészséghét első napján a 7.8. osztályok kipróbálhatták milyen életmentőnek lenni.

Vidáné Fábián Valéria kis csapatával a SZTE-ről érkezett hogy gyakorlatban megmutassa az újraélesztés alapjait.

A remek hangulatú programon mindenki zenére próbálhatta ki és tanulhatta meg, hogyan is kell ezt. A bemutató csapat lelkesedése hamar átragadt diákokra és tanárokra egyaránt. Köszönjük a remek hangulatú oktatást! Jövőre is várjuk vissza! 

 

Öko Manó

QR Code Business Card