Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2019. november
h k s c p s v
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

A(z) ‘Rajzos sikerek’ kategoria archívuma

 

 

APPLiA Magyarország Egyesülés, Forgó- Morgó mesekönyv illusztráló rajzpályázatán a Pallavicini Sándor iskola az iskolák versenyében elnyerte az első helyezésért járó nagyképernyős televíziót. Macsek Enikő Közönségdíjban részesült (A díjátadón az Ozone Network Revolúció című műsorának stábja forgatott vele a rajzpályázatról és a mesekönyvről, nyereménye tehát egy garantált interjú, szereplési lehetőség a Revolúció kisfilmjében, s ez által a tévében.)  Az alábbi tanulók rajzai pedig megjelentek a könyvben: Szabó Kata 3.b, Gál Anett 3.b, Gonda Péter 3.b, Kiss Petra 3.b, Mészáros Nóra 3.b, Nagy Krisztián 3.b, Balogh Péter 2.b, Elekes Zoé 2.b, Németh Lili 2.b, Ördög Edina 2.b, Puskás László 4.b, Rohács Zsuzsanna 4.b, Sigmond Dóra 4.b, Stanka Adél 4.b, Ungi Gréta 4.b.

Március 18. (hétfő) TITOK Herman Ottó

 • Természetismereti verseny II. forduló (5. évfolyam 14 tanuló, 6. évfolyam: 13 tanuló)
 • Öko manó „zöldlevele” az alsós osztályoknak Március 21.  (csütörtök)

 • Igyál vizet! – Csapvíz népszerűsítő kampány Március 22. (péntek)

 • Vizeink, folyóink védelme – A Tisza.ppt bemutató szünetekben 5-6-7-8. évfolyam

Bózsó Angie, Gyöngyösi Réka, Berta Péter 8.A
Bartók Fanni, Kurai Gerda 8.B
Forgó Ábel 8.C

 • Március 22. (péntek) ZöldOkos Kupa megyei elődöntő – Szeged
  A csapatok:
  Havasi Ákos 5.B, Vékes Ádám 5.B, Havasi Dávid 7.C
  Bózsó Angie, Gyöngyösi Réka, Berta Péter 8.A
  Székely Anna Bodza 6.B, Atesán Axel és Bódog Barnabás 6.B
  Kis-Túri Zsombor 7.B

 

 


 

Forgó Morgó


Az APPLiA Magyarország Egyesülés szervezésében mesekönyv illusztrációs rajzpályázaton vettek részt tanulóink. A Lehetséges című könyv a vízhez kapcsolódó környezetvédelmi tudnivalókkal ismerteti meg a gyerekeket.

Bohák Viktória (2.b osztály) és Ungi Gréta (4.b osztály) Különdíjban, Macsek Enikő Közönségdíjban részesült. A kiadványban megjelentek még az alábbi tanulók munkái: Balog Péter (2. b osztály), Elekes Zoé (2. b osztály), Németh Lili (2. b osztály), Ördög Edina (2. b osztály), Gál Anett (3. b osztály), Gonda Péter (3. b osztály), Kiss Petra (3. b osztály), Mészáros Nóra (3. b osztály), Nagy Krisztián (3. b osztály), Szabó Kata (3. b osztály), Puskás László (4. b osztály), Rohács Zsuzsanna (4. b osztály), Sigmond Dóra (4. b osztály) és Stanka Adél (4. b osztály).

Iskolánk, a tanulóink kiemelkedő munkájának köszönhetően – a 72 darab könyvbe kerülő illusztrációból 24-et Sándorfalvi kisdiák készített – különdíjban részesült és egy nagyképernyős televíziót nyert. Az Ozone Network Revolúció magazin televíziós stábja kisfilmet készített Macsek Enikővel. A műsor március 30-án 10.00 órakor és március 31-én 10 órakor kerül adásba az Ozon Network csatornán. Ezt követően a Forgó Morgó pályázat facebook oldalán, a saját YouTube csatornájukon is megtekinthető lesz!

A Déli Blokk Motoros Egyesület “Téli közlekedés” címmel gyermekrajz pályázatot hirdetett meg. A díjazott tanulók a jótékonysági esten és az iskolában vehették át jutalmukat.

Elek Márk 1.b, Andó André 4.b, Magyar Csenge 8.a, Gyöngyösi Réka 8.a

Előzmények:

A TOYOTA DREAM CAR ART CONTEST országos rajzpályázatán autót kellett tervezni a gyerekeknek. A Pallavicini Sándor Általános Iskolából Gál Anett I. helyezést, Csiszár Dániel és Farkas Gréta III. helyezést értek el, Lévai Eszter, Németh Lili és Bacsa Gergő különdíjasok lettek. A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolából Gyöngyösi Réka és Nagypál Borbála II. helyezést ért el, Szabó Zsófia különdíjas lett. Ezek a tanulók munkáikkal tovább jutottak a verseny nemzetközi (európai) fordulójába. Itt, Csiszár Dániel (Pallavicini Iskola) tovább jutva a világ döntőbe Bronz diplomát, Nagypál Borbála (STAMI) Különdíjban részesült és képviselhette hazánkat és Sándorfalvát Japánban. A világból összegyűlt 33díjazottból Európát hét ország (Azerbajdzsán, Grúzia, Lengyelország, Spanyolország, Ukrajna, Egyesült Királyság 1-1 fővel, hazánkat két tanuló) képviselte. A díjkiosztó hetében (augusztus 26-31.) gazdag Nagoyai és Tokiói programokon vettek részt a gyerekek.

Borcsi beszámolója:

A Toyota idén már 12. alkalommal hirdette meg a Toyota Dream Car rajzversenyét. Én egy olyan autót rajzoltam, ami a koszos, szennyezett környezetet megtisztítja és széppé teszi a világot. A versenyre, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola festészet óráján készültünk Török Zsuzsa felkészítő tanárom segítségével. Nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy a magyarországi versenyen a 8-11 év közötti kategóriában én lettem a második és nyertem a Fővárosi Állatkertbe egy családi belépőjegyet, valamint ezzel a helyezéssel részt vehettem a Világversenyen. Az örömünk csak akkor fokozódott igazán, amikor felhívtak a szegedi Toyota szalonból, hogy bejutottam a rajzommal a Világverseny döntőjébe és 2018. augusztus 26-án Japánba utazhatok a díjkiosztóra. Az idei évben a világ 76 országából mintegy 650 ezer pályázat érkezett a Toyota rajzpályázatára.  A díjátadó ceremónián az alábbi országokból voltak résztvevők:

Ausztrália (1),Kambodzsa (1), Indonézia (1), Irak (1), Japán (5), Kuvait (1), Laosz (1), Koreai Köztársaság (1), Sri Lanka (1),  Tajvan (1), Thaiföld (3), Vietnam (2), , Ghána (1), Kenya (2), Líbia (1), Argentína (1), USA (1), ebből Európát hét ország képviselte: Azerbajdzsán (1), Grúzia (1), Lengyelország (1), Spanyolország (1), Ukrajna (1), Nagy-Britannia (1) és Magyarország (2 )fő.

A legfiatalabb versenyző Líbiából érkezett (Brebesh Meeral Mhemed Ali 5 éves).

Elérkezett a várva várt augusztus 26-a… Még sohasem utaztam repülővel, így nagyon izgatott voltam! A 12 órás repülőút után fáradtan érkeztünk meg Nagoyába, ahol sok szeretettel vártak a szervezők és autóval elvittek bennünket a szállodába. Egy kis pihenő után elmentünk megnézni a nagoya-i várat. Az időjárás nagyon meleg és párás volt, számomra nagyon érdekes, hogy az emberek esernyővel védekeztek a nap ellen. Az emberek az utcákon fekete-fehérben jártak és mindenhol nagy volt a tisztaság.

A második napon kezdődtek a hivatalos programok, először bemutatkoztunk, majd elmentünk a Toyota Kaikan Múzemba és a Toyota Motomachi gyárába, délután pedig a Shinkansen-en (ez a helyi gyorsvasút) utaztunk Tokióba.

A következő nap délelőttjén volt a díjkiosztó ünnepség, ahol én egy különdíjat kaptam. Délután elmentünk a Toyota MEGA WEB-be (ez egy nagy szabadidőpark), ahol kis autót vezethettem és többféle elektromos eszközt próbálhattam ki.

Csütörtökön délelőtt a Sumida folyón kirándultunk hajóval, riksáztunk, majd elmentünk a Sensoji Templomhoz és az Asakusa bazárba. Este a búcsú vacsorán beöltöztettek bennünket Yukata kimonóba, amit haza is hozhattunk. Búcsúzóul megajándékoztuk egymást apró ajándékokkal.

Amikor volt egy kis szabadidőnk, barangoltunk a városban, óceánparton és különlegességeket (pl. rák, különböző halak, stb.) ettünk.

Gyorsan elérkezett a péntek, amikor indultunk haza.

Ez egy felejthetetlen élmény marad számomra!

 

QR Code Business Card