A(z) ‘Rajzos sikerek’ kategoria archívuma

A Déli Blokk Motoros Egyesület “Téli közlekedés” címmel gyermekrajz pályázatot hirdetett meg. A díjazott tanulók a jótékonysági esten és az iskolában vehették át jutalmukat.

Elek Márk 1.b, Andó André 4.b, Magyar Csenge 8.a, Gyöngyösi Réka 8.a

Előzmények:

A TOYOTA DREAM CAR ART CONTEST országos rajzpályázatán autót kellett tervezni a gyerekeknek. A Pallavicini Sándor Általános Iskolából Gál Anett I. helyezést, Csiszár Dániel és Farkas Gréta III. helyezést értek el, Lévai Eszter, Németh Lili és Bacsa Gergő különdíjasok lettek. A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolából Gyöngyösi Réka és Nagypál Borbála II. helyezést ért el, Szabó Zsófia különdíjas lett. Ezek a tanulók munkáikkal tovább jutottak a verseny nemzetközi (európai) fordulójába. Itt, Csiszár Dániel (Pallavicini Iskola) tovább jutva a világ döntőbe Bronz diplomát, Nagypál Borbála (STAMI) Különdíjban részesült és képviselhette hazánkat és Sándorfalvát Japánban. A világból összegyűlt 33díjazottból Európát hét ország (Azerbajdzsán, Grúzia, Lengyelország, Spanyolország, Ukrajna, Egyesült Királyság 1-1 fővel, hazánkat két tanuló) képviselte. A díjkiosztó hetében (augusztus 26-31.) gazdag Nagoyai és Tokiói programokon vettek részt a gyerekek.

Borcsi beszámolója:

A Toyota idén már 12. alkalommal hirdette meg a Toyota Dream Car rajzversenyét. Én egy olyan autót rajzoltam, ami a koszos, szennyezett környezetet megtisztítja és széppé teszi a világot. A versenyre, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola festészet óráján készültünk Török Zsuzsa felkészítő tanárom segítségével. Nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy a magyarországi versenyen a 8-11 év közötti kategóriában én lettem a második és nyertem a Fővárosi Állatkertbe egy családi belépőjegyet, valamint ezzel a helyezéssel részt vehettem a Világversenyen. Az örömünk csak akkor fokozódott igazán, amikor felhívtak a szegedi Toyota szalonból, hogy bejutottam a rajzommal a Világverseny döntőjébe és 2018. augusztus 26-án Japánba utazhatok a díjkiosztóra. Az idei évben a világ 76 országából mintegy 650 ezer pályázat érkezett a Toyota rajzpályázatára.  A díjátadó ceremónián az alábbi országokból voltak résztvevők:

Ausztrália (1),Kambodzsa (1), Indonézia (1), Irak (1), Japán (5), Kuvait (1), Laosz (1), Koreai Köztársaság (1), Sri Lanka (1),  Tajvan (1), Thaiföld (3), Vietnam (2), , Ghána (1), Kenya (2), Líbia (1), Argentína (1), USA (1), ebből Európát hét ország képviselte: Azerbajdzsán (1), Grúzia (1), Lengyelország (1), Spanyolország (1), Ukrajna (1), Nagy-Britannia (1) és Magyarország (2 )fő.

A legfiatalabb versenyző Líbiából érkezett (Brebesh Meeral Mhemed Ali 5 éves).

Elérkezett a várva várt augusztus 26-a… Még sohasem utaztam repülővel, így nagyon izgatott voltam! A 12 órás repülőút után fáradtan érkeztünk meg Nagoyába, ahol sok szeretettel vártak a szervezők és autóval elvittek bennünket a szállodába. Egy kis pihenő után elmentünk megnézni a nagoya-i várat. Az időjárás nagyon meleg és párás volt, számomra nagyon érdekes, hogy az emberek esernyővel védekeztek a nap ellen. Az emberek az utcákon fekete-fehérben jártak és mindenhol nagy volt a tisztaság.

A második napon kezdődtek a hivatalos programok, először bemutatkoztunk, majd elmentünk a Toyota Kaikan Múzemba és a Toyota Motomachi gyárába, délután pedig a Shinkansen-en (ez a helyi gyorsvasút) utaztunk Tokióba.

A következő nap délelőttjén volt a díjkiosztó ünnepség, ahol én egy különdíjat kaptam. Délután elmentünk a Toyota MEGA WEB-be (ez egy nagy szabadidőpark), ahol kis autót vezethettem és többféle elektromos eszközt próbálhattam ki.

Csütörtökön délelőtt a Sumida folyón kirándultunk hajóval, riksáztunk, majd elmentünk a Sensoji Templomhoz és az Asakusa bazárba. Este a búcsú vacsorán beöltöztettek bennünket Yukata kimonóba, amit haza is hozhattunk. Búcsúzóul megajándékoztuk egymást apró ajándékokkal.

Amikor volt egy kis szabadidőnk, barangoltunk a városban, óceánparton és különlegességeket (pl. rák, különböző halak, stb.) ettünk.

Gyorsan elérkezett a péntek, amikor indultunk haza.

Ez egy felejthetetlen élmény marad számomra!

 

Madarak és fák napja

2018. május 10.

 

Ezen a napon óriásplakát készítésére hívtuk a felsős osztályok tanulóit. A 2 fős csapatoknak előzetes feladatuk is volt. Az interneten, a könyvtárban kellett utána járni, hogy 2018-ban melyik fa és madár érdemelte ki az „Év fája és madara címet.

A gyerekek zsírkrétával, festékkel kezdtek a munkának. Látványos, felismerhető rajzok készültek.

A zsűri döntése:

  • „legélethűbb” plakát készítői:

Mári Anasztázia – Kovács Rikárdó 5.D

  • „legszínesebb” plakát alkotói:

Bitó Alexandra – Lázár Vivien 6.A

  • „legbeszédesebb” plakátot Majoros Gréta és Nagypál Borbála 5.A osztályos tanulók készítették.

                                                                       Liebszter Ildikó

 

Rajzos eredmények az I. félévben

 

 

 

 

A tanév végi rajzpályázatok révén, nyáron is sok eredmény született az emelt szintű rajzos osztályok munkájának köszönhetően.

1, WESSLING Hungary Kft. „PETI és PETRA köztünk” országos rajzpályázatán: Nagy Gabriella 2. helyezett, Sigmond Dóra, Tompai Atilla, Nagy Krisztián rajza különdíjas lett.

2, A GENERÁLI biztosító „Szimba” közlekedésbiztonsági országos rajzpályázatán: Ungi Gréta és Nagy Gabriella 25.000 forintos különdíjban részesült.

3, A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Tiszta közlekedés” elnevezésű országos rajzpályázatán: Balog Áron Fődíjban, Tompai Atilla, Gégény Petra és Szabó Zsófia különdíjban részesült. Iskolánk, az eredményes szerepléséért ajándékutalványban részesült. Munkáikat naptárakba szerkesztették.

4, Az OTP Nyugdíjpénztár „Te milyen nyugdíjas leszel 60 évesen?”országos rajzpályázatán: egyéni díjazásban részesült Puskás László, Sigmond Dóra, Nagypál Borbála, Dunszt Regina. Iskolánk 100.000 forintos Pátria-utalványban részesült a legtöbb rajzot beküldő iskola kategóriában.

5, „Proxi a teknős” elnevezésű országos rajzpályázaton: Macsek Enikő 3. helyezést ért el.

6, A Belmil iskolatáska „Tervezzünk iskolatáskát!” pályázatán: iskolatáskát nyert rajzával Puskás László, Ungi Gréta, Tompai Atilla.

7, Magic and More, „Az én kedves szuperhősöm” rajzpályázatán: Bacsa Gergő a rajzával díszített pólót nyert.

8, A Bohócszínház alapítvány rajzpályázatán: Sigmond Dóra egyéni 1 helyezést, Ferenczi Zsombor egyéni 2. helyezést, Stanka Adél közösségi 1. helyezést ért el.

 

 

20117-18-as tanév:

9, A Zempléni Gombász Egyesület „Gombamesék” országos rajzpályázatán: Bohák Viktória (1.b) díjazott lett.

10, A Déli Motoros-Blokk Egyesület rajzpályázatán: a 4.a osztály vadasparki kirándulást nyert.

11, „Ausztrália” országos rajzpályázaton: 1 helyezést ért el: Gál Anett 2.b, Denucz Dániel 4.a, 3. helyezett lett: Ungi Gréta 3.b osztály, és Rajnai Bendegúz 2.b. A résztvevők oklevélben részesültek.

12, A „méhek világa” elnevezésű helyi rajzpályázaton: Kovács Rikárdó 5.d, Daru Dániel 5.a, Nagy Krisztián 2.b, Ferenczi Zsombor 4.a, Elekes Zénó 4.a díjazásban részesült.

13, „Mosolygó fogacskák” országos pályázatán: az 1.b osztály mikroszkópot, a tanulók hátizsákos fogápoló szettet nyertek.

14, „Tejtündér” rajzpályázaton nem értünk el eredményt.

15, Ez Park „Parkolóház” országos rajzpályázatán: Birkás Anna 2.b, Kiss Petra 2.b,  Szabó Kata 2.b, Macsek Enikő 3.b különdíjban (rajzaikkal díszített tortát kaptak) részesült.

16, „5000 éves Kína” országos rajzpályázaton nem értünk el eredményt.

17, UNICEF „Gyerekhang” országos rajzpályázatán: Denucz Dániel 4.a és Macsek Enikő 3.b rajza megjelent az Élet és irodalomban, Tóth Tamara 3.b és Belák Anna 4.a dicsérő oklevélben részesült.

18, „Mesetál” országos rajzpályázaton: Tóth Debóra 3.b osztály 2. helyezést ért el.

19, A Manókönyv, „Tervezzünk lombházat” országos rajzpályázatán: Lévai Eszter 2.b és Lődy Tamás 2.b és Ördög Edina 1.b könyvjutalomban részesült.

20, Hagyományok Háza országos karácsonyi pályázatán: Kispéter Kinga 1.b és Ferenczi Zsombor 4.a különdíjban részesült.

21, LART Stúdió országos karácsonyi pályázatán: Elekes Zoé 1.b közönségdíjas lett.

22, MERKBAU országos rendezésű „Álomotthon” pályázatán: a nevező osztályok (1.b, 2.b, 3.b, 4,a, 5.d) Kinder Bueno csokoládé jutalomban részesültek.

23, AEGON-Biztosító „Kalandos utazás álomrolleren” rajzpályázatán: nem értünk el helyezést.

24, A Magyar Vöröskereszt, „Vérvonal, amely megmutatja, hogy összetartozunk” országos pályázatán: 2.b osztály és Rovó Vanessza 8.a  5.000 forintos könyvutalványban részesült. A beküldött színvonalas munkákért iskolánk is 20.000 forintos könyvutalványban részesült.

25, Délmagyarország „Álomutazók+ rajzpályázatán: Kiss Petra díjazásban részesült.

26, STABILO országos rajzpályázatán: Majoros Gréta 10.000 forintos díjazásban, iskolánk 100.000 forint értékben írószercsomagban részesült.

27, MAPEI „Miért vagyok büszke apukámra?” országos pályázatán: munkájával bejutott az első harmincba Balog Áron 4.a.

28, BARÁT-PAPÍR füzetborító tervező pályázatán: Macsek Enikő és Tompai Atilla 3.b 10.000 forint értékű ajándékcsomagban részesült.

29, PRIMA-SZEGED NOVA karácsonyi rajzpályázatán: 49 tanulónk díjazásban részesült. (plüss-kutya).

30, A HUNSKATE Korcsolya Egyesület országos pályázata:

31, A sielők.hu „Hóváró” országos rajzpályázatán: díjazásban részesült Belák Anna 4.a, Bohák Viktória és Németh Lili 1.b.

 

 

 

QR Code Business Card