Talált tárgyak
Visszaszámláló
Keresés
Könyvtár
Naptár
2020. július
h k s c p s v
« jún    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

A(z) ‘Képes krónika’ kategoria archívuma

1. nap  Virológiai előadás

Turnusunkat egészségnevelési előadással kezdtük meg

PÉNZ7 – Szórakozva tanultunk

A Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozási tematikus témahét 2015 óta része a köznevelési intézmények programjának. A Pallavicini Sándor Általános Iskola három osztálya (6. c, 7.d. , 8.b) a Pénz7 keretén belül 2020. március 4-én az OTP Fáy András Alapítvány országos OK Projektjén vehetett részt, a „Délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program” szegedi állomásán, a Tisza-parti Általános Iskolában.

 Az ingyenes rendezvényen a részt vevő iskolák diákjai játékos gyakorlatok, kvízkérdések  keretein belül a hétköznapokban is használható tudással és alapfogalmakkal ismerkedtek meg a pénzügy területéről. Kikapcsolódásként virtuális játékokat, szimulátorokat próbálhattak ki, melyet meg is tettek nagy örömmel. A rendezvényt két meglepetésvendég koncertje zárta: Pápai Joci és Manuel kápráztatta el a közönséget. A gyerekeknek nagyon tetszett mindkét fellépő, ráadásul autogramot is kaphattak, illetve közös fényképek is készültek.

 

A következőkben a 7.d osztály tanulói osztják meg élményeiket:

„ A program elején egy kvízjáték volt, ahol a pénzzel kapcsolatos fogalmakkal ismerkedtük meg, pl: jövedelem, infláció, bruttó és nettó bér, személyi jövedelemadó.” (Kovács Zsombor)

„ Egy pénzügyi napon vehettünk részt Szegeden, ahol bevezettek minket a pénzügyi alapfogalmak világába. Nagyon sok játékot és modern eszközt is kipróbálhattunk.” (György Lola)

„ Sok fogalommal megismerkedtünk, voltak egyéni és csapatjátékok is, csak az volt a baj, hogy nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy jelentkezzünk!” (Túri-Kiss Nóra)

„Megtanultam, hogy jobban oda kell figyelnem arra, hogy mennyit és mire költök, hiszen a szüleimnek nem csettintenie kell ahhoz, hogy pénzt kapjanak. Megdolgoznak érte!” (Turi Napsugár)

 

 És minden tanulói beszámoló így ért véget:

„Nagyon jól éreztük magunkat!”

 „Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen.”

„Én úgy vettem észre, hogy mindenki boldog volt.”

”Remélem, hogy más osztályoknak is lesz lehetősége részt venni ilyen rendezvényen, mert szórakoztató volt és tanulságos.”

 „Köszönöm ezt a csodálatos napot!”

A programsorozat következő része egy pénzügyi vetélkedő lesz, melyre a részt vevő iskolák három fős csapatai nevezhetnek.

 

                                                                                           Bertáné Takács Erika

                                                                                                osztályfőnök

 

 

 

Kedves diákok!

Az alábbi ismertetők a kézhigiénével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról nyújtanak tájékoztatást.

 

 

a kézmosás 6 lépése

kézhigiéné.ppt

QR Code Business Card