A(z) ‘Képes krónika’ kategoria archívuma

 

 

A  MEDVE SZABADTÉRI MATEKVERSENY- en

 

Ebben a tanévben is nagy létszámmal vettek részt iskolánk tanulói.  Május 6-án került megrendezésre Szegeden, a Stefánián. Aki egy kicsit is szereti a matematikát, biztos hogy ott volt.

Ez a verseny nem egy hagyományos, teremben ülős megmérettetés. A csapatok a terepen állomások között vándorolnak és az ott kapott feladatokat próbálják megoldani,  majd a megoldás helyességétől függően továbbhaladnak egy újabb állomásra. Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. 

A cél a  furfangos észjárás , egy-egy jó ötlet  megtalálása és a legtöbb feladat helyes megoldása. A  közös gondolkodás előnyeit kihasználva kreatív megoldások születnek. A csapatmunkában megvalósul a kooperatív gondolkodás, közösségteremtés és élvezetesebb az időtöltés. Itt mindenki részesül sikerélményben.

A versenyen 6 kategóriában mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.). A diákok háromfős csapatokban indulhatnak.  Az eredményeket utilapukon gyűjtik, ami végül majd  lehet bronz-, ezüst- és aranymedve fokozat.

Tanulóink mindegyike elért egy rangot. Legsikeresebb csapatunk tagjai a Kismedve kategóriában: Forgó Ábel, Jenei Bence, Sigmond György.

Ők 117 csapatból a 28. helyezést érték el. A 29 helyezett Bozsó Angie, Gyöngyösi Réka

Medvebocsaink legjobbjai a 146 csapatból az első felében végeztek és elérték az ezüstmedve fokozatot.

A rendezvényen nagy hangsúlyt kap a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése.

Érdekességként minden csapat mozgását mérik a verseny során. A legtöbbet gyalogolt bocsaink több,  mint 6 km-t tettek meg fejenként a feladatmegoldások ideje alatt.

 A sok gondolkodás, a friss levegő, a mozgás mindenkit kellemesen kifárasztott.

 Reméljük mindenki jól érezte magát és jövőre is indulunk a Medvén!

Gratulálunk a résztvevőknek!

Ambrus Jánosné

Cindel-Magyar Aletta

Gózon Anett

Nagy M. Ágnes

Kistérségi Háztartástan Verseny

2018.április 18-n került megrendezésre a verseny az iskolánk technika konyhájában! A rendezvényen a hagyományokhoz híven 7-8.osztályos tanulók (lányok,fiúk) vettek részt.

Iskolánkat 8.a,8.b osztályok egy-egy 3fős csapattal, 8.c osztály kettő csapattal nevetett be, valamint 7.a és a7.c osztály egy-egy csapattal versenyzett. A szegedi Weöres Sándor Iskola és a Szatymazi iskola szintén egy-egy csapattal képviseltették magukat.

A szokásos módon iskolánk igazgatója nyitotta meg a versenyt, azután nagyon színvonalasan oldották meg a tanulók a feladatokat, mely étlapot (Suli büfé –egészséges táplálkozás címmel), terítést, totót és ételkészítést tartalmazott. A menü, pedig amit elkészítettek-falatka szendvics, képviselőfánk és alma lé koktél volt. A zsűri hosszas kóstolás és értékelés után hozta meg a döntést, így a Szatymazi iskola végzett az első helyen,majd iskolánk 8.c 8.a és 8.b osztályos csapatai fej- fej mellett végeztek a 2.és 3.helyen.Az oklevelek és  ajándékok átvétele után vidáman falatoztak a versenyző gyerekek.

Köszönjük a Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány támogatását és a zsűri szakmai értékelését, melyből sokat tanulhattak a tanulók!

Sike Csabáné

technika tanárnő

Kistérségi Víz világnapi vetélkedő

 

Hagyományainkhoz hűen, ebben a tanévben is megrendeztük Víz világnapi vetélkedőnket.

A vetélkedőn 5-8. osztályos tanulók vehettek részt, 4 fős csapatokat alkotva. Az idei témánk a „Víz, vizeink védelme”. A gyerekek változatos feladatokban mérték össze tudásukat, volt totó, térképes feladat, vízvizsgálat, plakátkészítés a vizek védelméhez kapcsolódóan. Levezetésként „Most mutasd meg, rajzold le vagy mond el!” játékot játszottunk.

A játék végén uzsonnára hívtuk a gyerekeket, a finom falatok mellé csapvizet ihattak, amelyet a vetélkedő során be is vizsgáltak!

A győztes csapat tagjai:

Mári Anasztázia 5. D

Bitó Alexandra 6.A

Berta Péter 7.A

Budai Richárd 8.A

Köszönjük a Sándorfalvi Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány támogatását!

Pallavicini nap 2018

Március 15-i ünnepség

Videó

QR Code Business Card