A(z) ‘Képes krónika’ kategoria archívuma

A sándorfalvi nyolcadikosok szép sikereket értek el A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium háromfordulós Angol nyelvi tehetségkutató versenyén, melyre 198 diák jelentkezett szegedi és Szeged környéki iskolákból. A Pallavicini Sándor Általános Iskolában 7 nyolcadikos tanuló írta meg az első, online fordulót. A résztvevők nyelvtani, nyelvhasználati és kulturális ismereteikről adhattak számot. 

 

A második fordulóra már szűkült a keret,  45 tanuló érte el a továbbjutáshoz szükséges pontszámot. Iskolánkból nem kevesebb, mint 6 tanuló vehetett részt a középdöntőben: Atesán Axel, Nagypál Borbála (8/a), Koszta Dávid, Szabó Attila (8/b) György Lola, Mári Anasztázia  (8/d) osztályos tanulók. Mindannyian emelt szinten tanulják az angol nyelvet, felkészítő tanáruk: Lakatos Krisztina.  A második fordulóra január 22-én került sor a Radnóti Miklós Gimnáziumban. Ebben a körben már sokkal komplexebb feladatokat kaptak a versenyzők: olvasás és hallás utáni szövegértési feladatok, angol szólások, közmondások is szerepeltek a feladatlapban. A döntőbe mindössze 15 tanulót hívtak meg, ott már csak a legjobbak versenyezhettek. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a top 15–be 4 pallavicinis diák is bejutott: Atesán Axel, Nagypál Borbála (8/a), Koszta Dávid, Szabó Attila (8/b). A február 9-én megrendezett döntőbe jutott diákok előzetes feladatot kaptak:  egy youtube videót meghallgatva, különböző hangok alapján kreálniuk kellet egy történetet angol nyelven, melyet a zsűri előtt kellett elmesélniük. A magas színvonalú versenyen mindannyian helytálltak. Koszta Dávid a III. helyen végzett, Szabó Attila különdíjas lett. Gratulálunk a szép eredményekhez!

 
 
 

A csoportképen: Koszta Dávid, Atesán Axel, Lakatos Krisztina, Mári Anasztázia, György Lola, Nagypál Borbála.

A kis képen: Szabó Attila 

Rajzos eredmények az I. félévben

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság rajzpályázatán a következő eredmények születtek:

Megyei eredmény:

  1. hely: Macsek Enikő (Egyéb kézműves kategória), Puskás László (Számítógépes program kategória)
  2. hely: Sigmond Dóra, Lévai Eszter (Egyéb kézműves kategória)
  3. hely: Szabó Zsófia, Répási Luca (Egyéb kézműves kategória)

Országos eredmény:

  1. hely: Puskás László (Számítógépes program kategória)
  2. hely Macsek Enikő (Egyéb kézműves kategória)

Különdíj: Bodó-Gonda Máté,  Bohák Viktória, Ördög Edina, Kiss Petra, Kovács-Dobó Dávid, Elek Márk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdetik közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „Klímabarát közlekedés mindenkiért!”

Különdíj (10.000 forintos utalvány): Elekes Zoé, Németh Viktória, Bodó-Gonda Bálint, Dósa Zita,             Nagy Bence, Szabó Kata, Elek Márk (25.000 forintos utalvány)

A Csongrád Megyei Építészeti Kamara- „Én és az építészet” rajzpályázatának eredménye:

 Németh Viktória 1. hely, Csiszár Dániel 2. hely, Kántor Álmos, Tompai Zsuzsanna 3. hely

Kiállították munkáikat: Agócs Gergő, Antal Zsófia,  Bihaly Nikolett, Bodó-Gonda Bálint, Bohák Viktória, Elekes Zoé,  Enyingi Janka,  György Lola, Kardos Luca, Kóbori-Kovács Lara, Koszta Dávid,  Lődy Tamás, Macsek Enikő, Raffael Viktor Répási Luca, Szabó Kata, Szabó Patrícia, Szécsi Rebeka, Terhes Levente, Vágó Virág,  Vízvári Gréta, Zámbó Krisztina

A Kárpátaljai Szövetség Karácsonyi álom rajzpályázatán

Farkas-Vass Renáta 2. helyezést ért el, jutalma 8.000 forintos könyvutalvány. Minden résztvevő oklevelet és egy tábla csokoládét kapott.

Magyar államkincstár Mesterecset rajzpályázata- „Élj egészségesen!

  1. hely: Répási Luca

A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány a „Napos mesék – Ismerj meg és fogadj el!” címmel rajzpályázata.

Répási Luca 1. hely, Bohák Viktória 1. hely

A Magyar Kultúra napjára a szegedi  Agóra pályázatot hirdetett.

A beküldött munkák közül díjazott tanulók:

Birkás Anna, Kiss Petra, Vígh Botond                                                  

Több tanulónk munkáját Szegeden, a Kárász utcán állították ki: Birkás Anna, Juhász Jázmin, Kiss Petra, Kovács Tamara, Lőrincz Kinga, Nagy Bence, Németh Lili, Ördög Enikő, Savanya Olivér, Sebestyén Sára, Szabó Liza, Szécsi Rebeka, Szűcs Lara, Vígh Botond, Zámbó Viktória, illetve Elek Márk, Egyházi Lili, Balogh Anna, Baur Anna Éva, Medvecz Rózsa, Macsek Bence csoportos munkája.

 

 

 

 

Az élj természetesen pályázat nagy siker volt. Nagyon szép képeket készítettek a diákok amit az aulában lehet megnézni. A videóban a természet szeretetére és a környezet védelemre hívjuk fel a figyelmet és ilyenkor télen a madár etetés fontosságára is.

 

 

Háztartástanos sikerek!

A Szegedi Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum online versenyén  három csapat indult iskolánkból . A 8.c osztályból : Gálfi Ilona,Gonda Máté és Pataki Ramóna, valamint a 7. a osztály két csapattal is részt vett és  továbbjutott mindkét csoportban! Az egyik feladatsor magyar nyelvű a másik pedig angol nyelvű volt. Mindkettőt sikeresen teljesítették és lelkesen készülnek a második fordulóra: Belák Anna , Farkas Gréta, Hegedűs Petra , Hegedűs Kinga,Juhász Dóra Bettina,Vida Imola. További sok sikert, jó munkát kívánunk a második forduló feladataihoz!

Sike Csabáné felkészítő tanár

A magyar néphagyományok gazdag tárháza minden ünnepre tartogat érdekességeket, ilyen a december 13-hoz kötődő Lucázás is.
A Pallavicini Sándor Általános Iskola rajzos osztályai boszorkányos jelmezzel, közös verseléssel- kotyolással, jóslásokkal és a Luca búza elültetésével elevenítették fel a fényhozó Luca névnapjához kötődő népszokásokat.

Adni jó!

 
A 4/a és az 5/a osztály tanulói 29 kisgyermeknek küldtek karácsonyi ajándékot a Máltai Szeretetszolgálat által meghírdetett jótékonysági akció segítségével.
 
Szeretettel csomagoltuk össze a polcon felejtett kifestőket, régi kedves játékainkat, könyveinket. Végül 29 doboz telt meg ajándékokkal, kedves kis üzenetekkel.
Mi már tudjuk: adni jó! Bízunk benne, hogy mosolygóssá tudjuk tenni azon gyermekek karácsonyát, akik nem családi körben ünnepelnek.
 
Boldog karácsonyt kívánunk nekik és mindenkinek!
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
QR Code Business Card