A(z) ‘Eredményeink’ kategoria archívuma

Kazinczy szépkiejtési verseny alsó tagozaton

 

 

Kazinczy szépkiejtési verseny alsó tagozaton

Iskolánkban 2022. március 29-én tartottuk meg az alsó tagozatos tanulók szépkiejtési versenyét.

A tanulók először egy szabadon választott, gyakorolt 20 soros ismeretterjesztő szöveget, majd egy idegen szöveget olvastak fel.

Eredmények:

3. évfolyam

I. helyezett: Földesi Tibold 3. a Felkészítő nevelő: Bíróné Mihálka Zsuzsanna

II. helyezett: Kenyeres Anna Eszter 3. b Felkészítő nevelő: Rossuné Kovács Edit

4. évfolyam:

I. helyezett: Varga Dóra Hanna 4. a Felkészítő nevelő: Molnár Henriett

II. helyezett: Szűcs Lara 4. b             Felkészítő nevelő: Juhászné Szél Edit

Minden tanulónak gratulálok és további sok sikert kívánok!

A tanulók értékelését Bokorné Emődi Gabriellának, Finta Emesének, Hegedűs Bernadettnek, Horváth Csilla Dalmának, Kovácsné Tóth Évának, Szalkainé dr. Csontos Mártának és Szántóné Somogyi Katalinnak szeretném megköszönni!

 

 

     Kovács Zoltánné

munkaközösség-vezető

 

 


 

K & H VIGYÁZZ, KÉSZ, PÉNZ! pénzügyi vetélkedő

Korosztályonként és régióként csak az 5 legeredményesebb csapat kapott meghívást a K & H VIGYÁZZ, KÉSZ, PÉNZ! pénzügyi vetélkedő online regionális középdöntőjébe.

Az országos fordulóba csak az 1. helyen végzett csapat juthat majd tovább.

A 3-4. osztályos korcsoportot iskolánk KISbankárok 2. csapata képviseli.

A csapat tagjai: Antal Zsófia, Enyingi Janka, Kazi Liliána, Kenyeres Anna Eszter és Zámbó Krisztina 3. b osztályos tanulók.

A csapatot felkészítő nevelő: Rossuné Kovács Edit.

Háztartástan Szakkörös  Sikerek!

 A Szegedi Krúdy Gyula Szakképző Iskola  három fordulós online turisztikai versenyén taroltak a sándorfalvi diákok

 Az első forduló után, amely egy turisztikai totó volt angol és magyar nyelven, a második feladat tik- tok videó készítése volt a településünk nevezetességeiről. A nyolcadikos csapat a Budai Sándor Emlékházról , a hetedikes egyik csapat a Pallavicini Kastélyról, a másik csapat pedig a Szűz Mária Szent Neve Római Katolikus Templomról készített bemutató videót! Végül a harmadik fordulóban a téma a Dél-Alföldi Régió Hungarikumai volt.(lásd mellékelt fotók)

   Az első három helyezést szerezték meg a tanulóink! ( mellékletben láthatók az oklevelek). Köszönjük a munkájukat a 8. a osztályból Farkas Gréta , Hegedűs Kinga, Hegedűs Petra, Juhász Dóra Bettina, a 7. c osztályból Boda Zita, Szecsődi Dóra, Vidéki Enikő, valamint szintén a 7.c-ből Bárdos Ervin, (póttag :Halász Ádám) Molnár Milán és Nemes Nagy János tanuló.

További sok sikert és jó tanulás kíván diákjainak felkészítő tanáruk Sike Csabáné!

 

Büszkeségeink! Ebben a tanévben végre meghírdették megyénkben is a MEGYEI MATEMATIKA VERSENYT alsó tagozatos diákoknak. Örömmel jelentkeztünk tehetséges kis tanítványainkkal és szorgalmasan készültünk a megmérettetésre. A pandémia miatt eddig nem volt bizonyítási lehetőségük az ügyes kis matekosainknak. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen a 2. a osztályból Miklós Ádám Attila IV. helyezést, Szebeni Tamás Dávid VII. helyezést ért el. A 3. a osztályból Németh Nóra Alíz II. helyezést, Jakus Zalán VI. helyezést ért el. Felkészítő tanító nénik: Gyöngyösiné Bihal Beáta, Bíróné Mihálka Zsuzsa Örülünk, hogy tanítványaink ilyen szépen megállták helyüket a megye iskolásai között. Köszönjük a versenynek otthont adó iskola színvonalas szervezését.

Osztályunk „Zánka a jövőben!” című munkájával részt vett az Erzsébet Alapítvány országos #Kreatív alkotói pályázatán, ahol a csoport I. helyezést ért el klasszikus képzőművészeti alkotás – „A jövő Erzsébet-tábora” témában.

Az ünnepélyes díjátadás 2019. december 13-án volt a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová osztályunk teljes létszámban meghívást kapott. A nyeremény a „Hófödte álom – Ősi cirkuszi mese” című előadás megtekintésén, illetve az Erzsébet-karácsony keretein belül kapott számos ajándékon túl, egy egyhetes táborozás Erdélyben, Ivó település Erzsébet-táborában 2020. nyarán.

A megjelenteket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke köszöntötte. A díjat Török Zsuzsanna, a csoport felkészítő nevelője és az osztály képviseletében Répási Luca, 4.b osztályos tanuló vette át.

Köszönjük iskolánk vezetésének a gyors ügyintézést, a közbenjárást, amellyel lehetővé tették számunkra, hogy részt vegyünk a rendezvényen.

Gémes Erzsébet

 

A Fundamenta Lakáskassza “Álmaim otthona” rajzpályázatán díjazásban részesült: Bohák Viktória, Németh Lili, Németh Viktória, Bodó-Gonda Máté, Balogh Péter és Merfelsz Mendel.

A távoli, Új-Zélandi Wellingtoni Hírmondó újság havonta más-más témában meghirdetett rajzpályázatára készítettünk rajzokat a rajztagozatos gyerekekkel. A szép rajzokért mindenki egy szép oklevelet kapott. Elekes Zoé (3.b osztály) és Birkás Anna (4.b osztály) 1. helyezést ért el, Bohák Viktória (3.b osztály) és Kiss Petra (4.b osztály kiemelt dicséretben részesült.

 

 

QR Code Business Card